bunga orkid dan coklat

assalamualaikum

aku fikirkan drama birthday ku disambut tujuh hari tujuh malam dah berakhir tapi dalam diam diam ada sambungan lagi satu episod.. okay ni betol betol janji, ni episod last tapi kalau ada lagi orang nak suprisekan aku silakan! nama pon suprise kita tak jangka berapa episod akan ditayangkan.. haa gitteww.. 😜

tadaa~ dapat suprise daripada seorang sahabat nun jauh di pahang.. 😊

kawan aku ni ada bisnes kecik kecik jual bunga orkid dan dia jugak ada buat suprise delivery macam ni.. tak kisah la COD ataupon by pos.. so aku request kat dia nak by pos sebab nak suprisekan cik hani sempena birthday dia itu hari.. deal punya deal okay jadi! tapi disebabkan dia kena kuarantin ada close contact dengan kawan sekerja dia makanya lambatla sikit cik hani dapat suprise tu..

aku pon tak expect la aku dapat bunga orkid ni sekali! cehsss.. pandai dia suprisekan aku.. aku dapat parcel ni hari sabtu.. tak perasan pulak abang courier hantar pukul berapa bukak pintu rumah je dah tercongok parcel atas tangga.. dengan muka blur aku bukak parcel tu bila nampak pokok orkid dan coklat terus bulat mata.. eceh dah mata sepet ada hati nak bulat bagai.. πŸ˜‚

sofia menangis nak hadiah jugak, terpaksa la mommy bagi kat dia coklat tu.. πŸ˜…

walaupon aku tak suka bunga, tapi orkid ni menawan hati aku betol la.. cantik sangat lahai pandai kawan ni pilih warna.. dia tau je kan aku suka colour macam ala ala pink purple gittew.. 😁

aku kenal dia masa sama sama nak interview untuk kerja pembantu makmal.. sementara nak masuk bilik interview tu sempat beramah mesra dengan dia.. ingatkan sampai situ je kitorang kenal, tapi tak sangka kitorang berjaya dapat kerja lepas tu jumpa kat hotel tanjung vista untuk lapor diri.. makanya terjalin la hubungan persahabatan kitorang sampai sekarang.. walaupon dia kat kuantan aku kat kuala terengganu tapi jarak tak memisahkan kita.. kehkehkeh..

untuk sahabat yang bernama nira (walaupon dia tak baca blog aku tapi lantakla aku nak update jugak 😝), semoga awak sentiasa dimurahkan rezeki dan bisnes awak semakin maju.. terima kasih sudi bersahabat dengan saya yang serba kekurangan ni.. 😘

ada yang berminat dengan orkid kawan aku ni? meh sembang tepi.. nyempat promot.. πŸ˜‚

bye!
xoxo

27 comments:

  1. alhamdulillah rezeki tu, cantik orked nya :)

    ReplyDelete
  2. cantiknya orkid
    alhadulillah
    seronok dpt surprise

    ReplyDelete
  3. Alhamdulillah..cantik warna ya..jd penyeri..semoga silaturrahim berkekalan selamanya..

    ReplyDelete
    Replies
    1. insyaAllah aamiin.. =)
      a'ah cantik kan.. hehe

      Delete
  4. besday surprise sampai 8 hari 8 mlm..kalah pajura

    ReplyDelete
  5. wahh rezeki ezy ni..bunga orkid tu hehee ^_^
    bunga orkid by pos boleh ye..tak rosak ke ezy?

    ReplyDelete
    Replies
    1. alhamdulillah.. xrosak pon.. ok je smpai ke tgn kita.. hehe

      Delete
  6. wahhh..tahniah...untung ada kawan2 yang sentiasa ingat pada kita ni kan..
    cantiknyaa bunga orkid

    ReplyDelete
  7. alhamdulillah..cantiks orkidnya. sedap mata memandang.

    ReplyDelete
  8. cantik betul bunga orkid tu, pandai kawan yg pilih tu ya

    ReplyDelete
  9. bestnya dapat surprise. memang cantik. best dapat kawan yang ingat kita walaupun jauh.

    ReplyDelete
  10. Episod bersambung lagi. Wahh seronoknya dapat surprise gift lagi. Alhamdulillah rezeki Ezy dapat bunga orkid cantik dan coklat. Sah sah lah Sofia nak jugak tu :)

    ReplyDelete
  11. Alhamdulillah rezeki. Cantik orkid tu.. Boleh buat hiasan kat meja..

    ReplyDelete
  12. Baiknya nira tak lupa hadiah.. alhamdulillah rezeki

    ReplyDelete
  13. best tu dpt orkid. bkn senang nk dpt tau heheheh

    ReplyDelete
  14. Cantiknya orkid tu!
    Okey, aunty Farrah dah terpaut dengan senyuman manish Cik Sofia :)

    ReplyDelete
  15. ha'ah betul cantik sangat warna orkid tu. memang sesuai la dijadikan hadiah :)

    ReplyDelete

terima kasih kerana sudi tinggalkan komen!