sekadar throwback : jejak kaki ke bandar baru kuala nerus

assalamualaikum

aku ni memang pantang nampak tempat cantik, laju la ajak suami pergi tengok.. duk belek belek facebook, lepas tu terpandang post pasal bandar baru kuala nerus.. tengok gambar terus terdetik di hati masyaAllah cantiknya tempat ni.. dapat berOOTD sedas dua mesti syok.. tunjuk kat suami, dia cakap jom kita pergi! happy la si isteri ni.. 😆

kitorang pergi masa bulan dua itu hari.. ye dah lama dah tapi tu la baru nak update.. banyak perkara terjadi dalam hidup kadang benda yang kita rancang tak selalu menjadi.. macam tu jugak entry dalam blog ni, tak semua boleh update di hari kejadian.. sudahnya jadi la sesi throwback.. boleh la asalkan update.. 😁

tempat ni baru bukak tau, jadi nak ke sana kena guna bantuan waze jugak.. masa hari aku pergi tu cuaca tak mengizinkan sangat tapi sejenis gigih nak jugak terjah.. sampai sana tengok ramai jugak umat manusia walaupon mendung.. turun dari kereta sangat yakin ye tak bawak payung, main aci redah je kalau hujan turun.. 😅


dari jauh pon dah nampak tau perkataan KUALA NERUS tu.. hajatnya nak panjat atas tu tapi memandangkan ramai orang tambah lagi masa tu covid tengah mengganas jadi lupakan jela hasrat tu.. mungkin boleh pergi lain kali.. hehe.. so bergambar je kat bawah tu nasib baik gambar cantik walaupon tak ready..

tempat ni boleh tahan luas jugak tapi kitorang tak habis pusing sebab hujan dah mula turun.. sempat la menjengah tasik kat sebelah sana sebelum hujan turun dengan lebatnya.. tu la yakin sangat tak bawak payung.. ihiks.. si sofia mujurla tak selsema lepas kena hujan.. 😅

berlatar belakangkan pusat islam.. cantik kan? memang rugi tak bergambar banyak banyak sebab views cantikkkk!

sofia tak bagi kerjasama pulak..
yang ni pulak berlatar belakangkan tasik..

eh elok pulak bergambar dengan papa.. 😒

hujan dah start turun tu, berlari lari anak la kami ni menuju ke kereta.. memang tak sempat nak pusing habis.. dapat snap gambar dua tiga ketul dah bersyukur sangat la tu.. takpe lain kali boleh datang lagi.. pastikan datang lagi nanti cuaca elok.. lighting cantik, baru la gambar letopsss haa gittew.. korang kalau rasa nak melawat terengganu, jemput la singgah kat bandar baru kuala nerus ni.. hee

bye!
xoxo

beraya kat sekolah pulak

assalamualaikum

setelah dua tahun tak merasa kemeriahan sambut hari raya kat sekolah, alhamdulillah tahun ni dapat merasa.. dan ini merupakan kali pertama aku beraya kat sekolah sekarang ni ye jadi agak excited nak tau macam mana suasana beraya kat tempat baru.. ihiks..

awal awal bergambar dulu dekat photobooth..

disebabkan raya dan hari guru jatuh pada bulan yang sama, sambut dua majlis sekaligus dalam masa satu hari.. awal pagi cikgu cikgu dan pelajar berkumpul kat dewan dulu sementara tu aku bertugas kat khemah VIP.. kena setup pinggan mangkuk sudu semua lepas tu susun susun makanan.. untuk majlis kat dewan aku tak tau apa jadi.. dah selesai je kat dewan, diorang pakat serbu ke dataran untuk makan makan.. tak sangka eh kat sini meriah giler! raya mestilah meriah.. 😁

layan budak budak form 1 bergambar.. eh macam sebaya je kan.. *tiberrrr

sambutan hari raya kat sini berbeza dengan sambut raya kat sekolah lama.. kalau dulu disediakan booth untuk setiap kelas, kat sini disediakan empat buah khemah untuk setiap rumah sukan.. rumah lambda (kuning), rumah alpha (oren), rumah beta (biru) dan rumah sigma (merah).. setiap penjuru dataran ada khemah untuk rumah rumah sukan tu.. pelajar pelajar boleh makan ikut khemah rumah sukan masing masing..

kat tengah tengah dataran tu ada khemah untuk VIP sekali dengan khemah untuk guru dan staff.. paling menarik, setiap khemah ceria dengan hiasan mengikut kreativiti masing masing.. memang seronok sangat tengok.. betul betul pulun raya lepas dua tahun raya kita sendu.. haha

makanan tak payah cakap la, macam macam ada tinggal bawak perut kosong je datang.. aku sempat la merasa nasi jagung rumah beta fuhh sedap.. lepas tu makan laksa penang, kuih muih sikit.. lepas tu banyak minum air je sebab cuaca agak terasa membahang walaupon mendung.. sambil sambil makan tu ada persembahan daripada pelajar pelajar.. berbakat diorang ni.. 😄

acara sukaneka : makeover

disebabkan sambut raya sekali dengan hari guru ada la acara sukaneka.. aku masuk pertandingan makeover yela acah acah pandai mekap nasib baik dapat model cantik hasil mekap pon cantik.. haha.. untuk pertandingan ni, wakil setiap rumah sukan dua orang, oh lupa aku mewakili rumah beta ye.. lepas tu disediakan seorang model untuk kita makeover.. masa diberikan hanya tiga minit.. kelam kabut nak mekap dalam masa tiga minit nasib baik pernah layan tiktok mekap laju laju boleh la aplikasikan dalam kehidupan sebenar.. kehkehkeh

hasil mekap tiga minit nasib baik budak ni comel.. kitorang dapat tempat kedua not bad la kan.. 😁

sepanjang berlangsungnya majlis aku rasa adalah beratus kali aku teguk air.. serius la dahaga kot tengah tengah dataran, bukannya ada aircond.. haha.. lepas tu sakit kaki sebab gatal sangat pakai heels.. padan muka aku, betul la orang cakap beauty is pain.. 😆

majlis selesai dalam pukul 2 petang lebih kurang.. mengemas pulak aku kat bawah khemah VIP tu haa.. nampak bebudak lalu lalang ajak diorang kemas sekali.. cabut semua hiasan hiasan bergantungan.. lega bila dah selesai semua.. masuk je bilik rehat terbaring aku kat situ.. macam nak tercabut kaki penatnya sambut raya.. 😅

OOTD~ tudung naelofar, baju kurung gene martino
aku pilih baju yang simple macam ni, super selesa walaupon cuaca panas..
paling penting walaupon simple tetap cantik.. kehkehkeh

majlis ni berlangsung pada 16 Mei 2022 itu hari.. lambat sikit update sebab busy dengan macam program kat sekolah ni.. maklumla dah dua tahun tak merasa, tahun ni pulun semua buat macam macam program.. ihiks..

bye!
xoxo

07/05 - happy birthday suami!

assalamualaikum

kek ni ditaja oleh kakak aku.. ihiks..
sambut sekali dengan adik ipar sebab birthday diorang dekat dekat je pon..

nak dijadikan cerita, hari jumaat lepas ada majlis kahwin anak saudara aku kat rumah kakak aku la.. kat situ semua sanak saudara aku berkumpul, plan jela nak sambut birthday suami dan adik ipar sekali.. tapi disebabkan semua busy, just ambil gambar dan potong kek saja.. yela tuan rumah sibuk melayan tetamu kau rasa siapa nak layan sambut birthday bagai? 😆

ini la dinamakan sambut birthday di majlis kahwin orang..
pasal majlis kahwin ni nanti aku up entry lain.. hee

dah settle potong kek hari jumaat, kitorang tiga beranak sambut lagi birthday suami hari sabtu pulak kat mall je.. makan makan kat kenny rogers lepas tu balik.. makan makan tu pon suami aku belanja.. birthday dia, lepas tu dia pulak kena perabis duit.. boleh gitu? 😂 ala takpe, orang cakap kalau berbelanja untuk anak isteri nanti lagi murah rezeki.. semoga melimpah ruah rezeki buat suamiku.. ihiks..

dua beranak ni banyak happy dapat makan sedap papa belanja.. 😄

DEAR MY HUSBAND, YOU ARE THE ONLY REASON FOR WHOM THIS LIFE IS FULL OF LAUGHTER.. IF I THANK YOU THEN IT WOULD NOT BE ENOUGH, I WANT TO WISH YOU A VERY HAPPY BIRTHDAY  THE KING OF MY HEART.. 💕💕

bye!
xoxo

beraya dengan BFF

assalamualaikum

aku berkawan dengan cik hani ni masa kitorang belajar sama sama kat politeknik dulu.. masa tu tahun 2003.. dah berpuluh tahun kenal, tapi tak selalu jumpa.. sebab dia kat selangor, aku kat terengganu.. satu masa dulu pernah je duk serumah sekali tapi tak lama.. lebih kurang setengah tahun macam tu.. masa tu aku kerja kat klang, kitorang sewa rumah sekali.. kalau nak cerita kisah kami memang panjang boleh buat novel.. 😄

setelah dua tahun dia raya di perantauan, tahun ni dapat jugak bersua muka dan beraya bersama.. raya ketiga aku pergi beraya kat rumah dia, raya keempat dia pulak datang beraya kat rumah aku.. sebelum balik nasib baik teringat nak amek gambar.. last kitorang bergambar masa sofia tak wujud lagi.. lama betul.. 😂 kalau jumpa sebelum sebelum ni selalu lupa nak bergambar sekali.. tanda tanda ke arah remaja purba..

masa aku susah dulu, dia selalu ada hulurkan tangan.. 😢
dia tahu jatuh bangun aku dulu..

berkawan sampai ke tua ye? 😆

katanya buat kenangan bergambar kat depan rumah aku.. 😆
walaupon view hauk, janji kitorang tetap cantik di situ..

satu je nak pesan kat cik hani, cepat cepat la update blog pasal raya oi! aku dah dua entry cerita pasal raya ni.. 😆

bye!
xoxo

aidilfitri 2022 very kalut kalut

assalamualaikum

dah masuk kerja baru berpeluang nak update blog.. kat rumah laptop tersadai tepi dinding mana sempat nak update, tapi kalau update kat social media lain boleh je sebab handphone sentiasa kat tangan.. kehkeh.. raya korang kalut ke tak? aku takde kalut mana cumanya kalut ribut jugak kemas barang nak balik kampung suami.. kita hanya merancang tapi Allah yang tentukan segalanya.. perancangan Allah lagi hebat bukan? 😊 

kalut ke ribut ke taufan ke gambar raya tetap onz.. haa gittew.. 😆

tahun ni aku pilih tema purple, suami aku jenis tak kisah dia memang ikut je.. tiada episod gaduh gaduh manja pilih tema untuk raya.. dan tiada jugak episod bermasam muka nak balik raya kampung mana dulu sebab kitorang satu negeri lain daerah je.. pagi raya sana, petang balik sini.. adil dan saksama.. 😆

gambar outdoor pon kena ada walaupon anak dah malas nak senyum sebab dah penat melayan maknya bergambar sampai penuh memory.. kehkehkeh.. kisah pulak mommy, janji gambar mommy helok kat situ.. 😝

sakan sungguh raya tahun ni setelah dua tahun kita semua beraya dalam keadaan sendu.. rindu sangat suasana raya macam ni kan dan alhamdulillah tahun ni kita dapat merasa.. paling penting dapat raya dengan family dan saudara mara.. harapnya tahun tahun seterusnya raya kita tetap meriah..

selamat hari raya aidilfitri dari kakak ezy sekeluarga.. maaf zahir dan batin.. 😍

bye!
xoxo

persiapan sambut aidilfitri

assalamualaikum

alahai sedar sedar je dah 22 ramadhan arini ye.. busy bebenar la kakak korang ni, baru berkesempatan nak update blog.. apa khabar korang semua? baik baik je kan? hehe.. semoga sentiasa sihat la hendaknya.. kemain skema lagi pembuka bicara entry kali ni.. 😁

seawal tiga minggu sebelum puasa lagi aku dah prepare baju raya.. sedang elok lepas habis kuarantin terus pecut ke mall untuk beli baju raya aku dan sofia.. yang bapaknya tak susah sangat nak cari, last minit pon okay.. ihiks.. so settle untuk raya pertama.. lepas tu baru la aku beli sikit sikit kat shopee..

ini la hasilnya~ cukup sampai raya keempat.. sakan raya tahun ni ye.. 😆

purple dan pink beli kat butik yang sama.. sekali beli dua pasang geleng kepala laki aku.. 😙 yang hijau dan blue grey tu beli kat shopee je tapi seller yang sama.. ala murah murah je semua baju raya aku.. janji cantik dan selesa.. nanti aku belanja OOTD okay tu pon kalau korang nak tengok la.. ala tengok la pleaseee.. eheks.. #tiberrr

yang anak punya aku order awal awal kat shopee sebabnya seller tu dari china.. baju cantik dan murah, kalau kedai local tak dapat noks.. bukan tak support local tapi nak jadi pengguna yang bijak.. kehkehkeh.. gambar baju anak tunggu jela nanti aku upload entry raya..

rambut pon nak raya.. 😄

minggu kedua puasa settlekan pulak rambut si sofia.. bila dia tengok sepupu dia potong rambut eh dia nak jugak.. sebelum ni jenuh jugak mommy pujuk ajak potong rambut, dia taknak sebab nak rambut panjang macam princess.. berangan jela kerja awak ni sofia.. 😆

akhirnya potong jugak tapi bukan kat saloon la.. mintak tolong anak saudara aku je.. happy la si kecik ni dapat rambut lebih kurang sepupu dia.. semua benda nak sama.. asalkan awak happy, mommy ikut jela nak oi..

takde la potong pendek sangat.. potong depan untuk tutup dahi lepas tu potong belakang sikit.. ala comelnya anak mommy.. 😍

part last sekali, settlekan baju raya si bapaknya.. so semalam jejak la kaki ke mall.. ramai umat manusia tak payah cakap la.. tapi pandai pandai jaga diri masing masing ingat ye covid masih ada! 😅 berjam jam dalam mall sampai naik krem kaki pon tak settle jugak.. haha.. nak beli baju matchy matchy dengan anak bini, susah sikit la nak cari.. nasib baik suami aku jenis layan je bini dia.. 😆

penat sangat gayanya layan papa dan mommy shopping.. 😜

ada dua tiga benda lagi yang tak settle tu nanti shopping lagi.. dun worry kita ada masa lagi seminggu sebelum raya.. kehkehkeh.. haa baru teringat, kasut raya aku pon tak cari lagi oi! jom gelabah sama sama.. 😂 eh korang punya persiapan macam mana? jangan cakap korang raya biasa biasa je tahun eh.. semua orang nak beraya sakan kot.. balas dendam dua tahun tak dapat beraya sangat.. 😝

bye!
xoxo

sekadar throwback : pengalaman kena covid

assalamualaikum

jaga SOP macam mana sekalipun kalau Allah kata jadi maka jadilah! awal bulan lepas kami tiga beranak diuji dengan penyakit berjangkit yang dah menghuni di negara kita sejak 2020.. untuk tahun 2022 kami tewas tapi tak bermakna kami kalah.. eh tiber! 😆

bermula dengan sofia tiba tiba tak sihat lepas maghrib.. dia nampak letih dan badan dia panas.. time tu jugak aku test dia.. memang laju naik dua line.. bila anak positif, aku memang kena positifkan diri jugak dah tak sempat nak jaga jarak dengan anak.. 24jam memang dia nak aku je! so masa tu aku fikir takpe la kalau lepas ni aku pun positif.. aku redha je..

sebelum officially positive covid, sempat la bawak dia balik kampung papa lepas tu pergi mendobi, beli mainan, makan makan.. 😅
masa ni dia sihat je kitorang pun tak tau dia dah bawak virus tu.. huhu
alhamdulillah abah dan mak mertua aku negatif walaupon ada kontak dengan sofia..

bila sofia dah positif, update segala dalam mysejahtera tapi aku tak bergejala dan tak payah kuarantin.. terpaksa ambil cuti untuk jaga anak.. nak dijadikan cerita esoknya aku start sakit badan dan sakit kepala.. memang rasa tak larat sangat, malam tu test laju jugak naik dua line.. suami aku pun dah start sakit tekak dan dia pon positif jugak! aku usaha taknak bagi berjangkit dengan suami sebab dia kena kerja tapi kena redha jela.. terima dengan hati terbuka.. bermula la episod kuarantin tiga beranak..

kat dalam rumah tu ada kakak dan umi aku, alhamdulillah diorang negatif.. memang sehabis usaha taknak bagi berjangkit kat diorang.. paling risiko umi aku la walaupon dia dah lengkap vaksin + booster tapi tetap jugak kena berjaga jaga sebab umi warga emas yang patut kita lindungi.. haa gittew! ihiks

alhamdulillah syukur sangat gejala yang kitorang amali tak teruk.. sofia demam sehari je tapi dua tiga hari jugak dia tak selera makan.. aku pulak selera macam bela saka 24jam nak makan je walaupon sakit kepala sikit dan sakit tekak.. mujur jugak takde batuk batuk.. suami aku sakit tekak sikit dan ada batuk batuk tapi tak berpanjangan.. segala macam petua kami ikut, segala mak nenek vitamin kami makan.. nak cepat baik punya pasal.. 😆

hari kelima semua dah sihat seperti biasa dan sofia pon kembali aktif.. tunggu hari nak habiskan kuarantin je lepas tu dah boleh tengok dunia luar! haha.. hasil daripada kena kuarantin berat aku naik la jugak 1.6kg.. hancussss segala diet tapi syukur jugak la masih punya selera makan.. 😄

bergambar kenangan tanda dah completed HSO.. 😊

budak paling happy dapat jejak kaki kat pantai..

habis kuarantin je bawak sofia tengok dunia luar.. amek angin kat pantai sambil makan makan.. seronok sangat dia sampai taknak balik.. nanti lain kali kita tidur je kat pantai ye.. 😆

sepanjang kuarantin, ramai yang mendoakan kami dan ramai yang hulurkan bantuan.. terima kasih sangat sangat kat family, sepupu sepapat dan kawan kawan yang sudi bertanya khabar dan bagi makanan kat kami.. terharu sangat.. syukur alhamdulillah dikelilingi orang yang baik baik.. 💕

panjang sikit karangan dalam entry ni, sekadar throwback untuk kenangan akan datang.. kalau boleh taknak dah kena covid, seksa woiiii.. cukupla sekali.. huhu.. so korang, jaga diri masing masing okay!

bye!
xoxo

ramadhan 2022

assalamualaikum

masuk ramadhan kedua baru sempat nak bagi ucapan sepatah dua kat blog.. semalam busy siapkan larutan kimia untuk amali.. sekali amali tak jadi hari ni sebab dapat jadual baru.. tapi kakak okay je prepare awal awal baru tak kalut.. tiberr padahal semalam kalut giler siapkan semua.. 😅


alhamdulillah.. meriah sungguh bulan ramadhan tahun ni.. dengan negara kita dah masuk fasa endemik.. seronok! ramai yang ambil kesempatan berbuka puasa di kampung setelah dua tahun tak dapat merasa.. selagi berpeluang, kita raikan bersama yang tersayang.. haa gittew! tapi jangan lupa tetap jugak kena jaga diri masing masing okay.. covid masih ada.. 😊

selamat menjalani ibadah puasa buat semua kawan kawan blog, semoga ramadhan kali ni lebih bermakna buat kita semua.. psst! tema raya tahun ni kaler apa? kehkehkeh

bye!
xoxo

sofia dah sekolah!

assalamualaikum

buka blog je eh eh dah nak habis bulan tiga rupanya.. hikhik.. esok lusa dah nak puasa lepas tu raya.. sakan raya tahun ni, insyaAllah.. tiada lagi sekatan, bulan april nanti masuk la kita ke fasa endemik.. dah ready ke kita? ready ke tak ready, redah jela.. pandai pandai kita semua jaga diri masing masing ye..

anak aku si sofia dah lima tahun huu dah besar.. aku pilih pra sekolah untuk dia.. sebelum first day sekolah itu hari, memang setiap hari aku ingatkan dia yang dia kena pergi sekolah.. jumpa cikgu, jumpa kawan kawan baru.. boleh main, boleh belajar.. alhamdulillah hari pertama sekolah dia sangat excited, happy dan aku pulak yang emosi tiba tiba.. haha

comelnya anak mommy.. 😍

hari pertama dia masuk pra, aku apply cuti rehat.. dah janji dengan dia nanti mommy hantar dan amek sofia.. tapi untuk hari pertama jela, hari berikutnya papa dia hantar dan pengasuhnya amek.. terpaksa la macam tu sebab mommy kerja jauh dari sekolah dia..

nak cari keperluan sekolah dia itu hari pon agak kelam kabut sebabnya awal bulan kitorang tiga beranak kena covid, lepas habis kuarantin baru cari barang sekolah anak.. last minit shopping, capai jela apa yang ada.. nasib baik semua cukup cumanya tudung dia aku tak puas hati.. awning tak on point.. last last aku order kat shopee.. baru puas hati! haha.. tu pon berkira kan? aku ni sejenis mak yang nak anaknya nampak kemas je.. 😅

setakat dua minggu sesi persekolahan sofia baik baik je.. kejut bangun pagi pon dia ceria.. punya la seronok dia sekolah, sampaikan hari minggu pon nangis nak pergi sekolah.. pehal la anak aku ni rajin sangat.. 😂

semoga sofia rajin sampai bila bila ye.. belajar pandai pandai biar jadi manusia yang berguna.. semoga diterangkan hati sofia untuk menimba ilmu.. mommy sayang sofia.. 😘

bye!
xoxo

melawat masjid kristal

assalamualaikum

jumaat lepas dah takde idea nak bawak sofia jalan jalan, lepas lepak kat pantai terus ajak suami pergi taman tamadun islam.. last pergi situ teman suami vaksin tu pon tunggu dalam kereta je.. boleh kata agak lama tak jejak kaki ke situ.. kalau dulu meriah betul kat masjid kristal tu, masa aku pergi tak ramai sangat orang.. mungkin bukan musim cuti sekolah kot kurangla pengunjung.. tapi dulu tak ikut musim asyik ramai je orang.. entahla malas nak fikir.. haha

lupa bawak tripod, nasib baik ada tangga.. bolehla rakam gambar bertiga.. ihiks..

untung jugak la datang sini orang tak ramai.. bebas sikit sofia berlari ke hulur ke hilir.. takde la mommy risau di musim musim covid ni.. huhu.. seronok tengok sofia.. happy je dia amek angin sambil tengok bot lalu lalang..

cantik betul masjid kristal ni kan.. 😊

tengok bot lalu.. hehe
cantiknya permandangan kat sini..
aku dulu outdoor masa kahwin kat sini la..
patutla jadi pilihan pasangan pengantin untuk outdoor sebab cantik sangat views.. 😍

macam macam aktiviti boleh buat kat sini.. berkelah, beriadah, berphotoshoot.. kalau nak merasa makan kat tepi laut sambil ditemani angin sepoi sepoi bahasa, restoran pon ada kat sini.. nak memancing tu tak pasti la boleh ke tidak.. sepanjang duk situ takde pulak aku nampak orang memancing.. 😅

kalau nak pusing pusing atas air, boleh la naik bot yang disediakan.. dulu dulu aku pernah naik sekali best jugak la layan angin atas air.. untuk aktiviti lain, memanah pon ada.. boleh bawak anak anak datang sini confirm diorang happy!

last sebelum balik amek gambar kat sini.. sofia cakap ni istana.. entahla anak aku tu suka berangan jadi princess.. 😆

hujung minggu korang ke mana? bersantai santai kat rumah? berjalan jalan menuju ke kota di tangan penuh bunga di hati penuh cinta.. eh baca je jangan nyanyi! 😝

bye!
xoxo

sofia pergi kenduri!

assalamualaikum

punya la lama tak makan nasi minyak orang kawen dia punya teringin kalah orang mengidam.. bagaikan terasa kesedapan nasi minyak ayam masak merah tu.. walaupon kat warung tepi jalan ada je jual pagi pagi tapi perasaan makan nasi minyak orang kawen ni lain.. tak sama dengan nasi minyak biasa.. 😅

jumaat baru ni papa sofia ada cakap nak ke kenduri kawan tempat kerja dia.. aku pon laju jela nak mengekor dah memang nak sangat makan nasi minyak orang kawen, ni la masanya.. hihik.. elok lepas sembahyang jumaat terus siap siap lepas tu gerak ke tempat kenduri.. best jugak la kenduri di musim virus covid jahat ni sebabnya tak ramai orang nak makan pon selesa.. anak anak pon tak buat perangai..

mommy tak masuk frame kali ni sebab tukang amek gambar.. takpe mommy is pasrah.. 😅
pengantin perempuan tu kawan tempat kerja papa sofia.. yang baju hitam tu pon kawan dia jugak..
sebab tu la aku malu nak bergambar.. #tiberrrr

happy la budak ni dapat doorgift..
dalam tu ada banyak makanan.. ada pengetip kuku dan jugak keychain..
mommy pon tumpang happy! 😁

dah kenyang, dah dapat doorgift haa jom la balik! tak boleh lama lama musim musim virus ni.. huhu
comel pulak tengok sofia jalan terkedek kedek dengan skirt labuhnya.. siap bertudung bagai.. 😄

lepas balik dari kenduri, pecut ke giant kejap nak cari barang dapur.. ataupon lebih spesifik cari barang barang untuk bekal mommy.. dah kembali rajin bawak bekal ke tempat kerja sekarang.. ihiks.. nanti kalau rajin aku update pasal bekal okay..

bye!
xoxo

farewell akma

assalamualaikum

tau akma dapat tukar masa dia tengah buat umrah.. sedih memang sedih walaupon kitorang bukan lagi satu sekolah tapi happy jugak untuk dia.. sebab takde la dia terpaksa berulang alik jauh dari sekolah ke rumah.. kalau dulu dapat jugak jumpa sesekali, kitorang masih satu daerah.. tapi sekarang dah payah nak jumpa.. akma dah masuk daerah lain..

bila dapat tau je berita pertukaran akma, kitorang seramai tujuh orang berpakat nak bagi hadiah kat dia.. aku tolong orderkan.. kebetulan pulak itu hari dia ada majlis dekat sutra beach resort, jadinya berdesup la aku ke sana semata mata nak serahkan hadiah kat dia.. gigih kan? ihiks.. yela kalau tak bagi hari tu, agak agak bila lagi nak bagi? lambertttt lagi nak jumpa..

angkut anak sekali.. umi pon aku angkut sekali ada tunggu dalam kereta..😄
selamat bertugas di tempat baru bff.. 😘

nak dijadikan rezeki, tengah duk berborak dengan akma ada la cikgu ni datang.. dia kelek hadiah banyak banyak.. si akma ni duk membodek nak periuk.. sekali cikgu tu bagi kuali kat aku jugak.. tak pasal pasal dapat hadiah kat majlis orang.. haha.. majlis tu sebenarnya majlis perpisahan untuk cikgu cikgu dan staff yang dapat tukar.. aku tak boleh la nak join sebab majlis tu bukan sekolah aku punya.. 😅

untuk akma, (walaupon dia tak baca pon blog aku 😝) selamat maju jaya, semoga bahagia di tempat baru.. walaupon kita jarang sekali dapat bersua muka lepas ni, tapi kita tetap boleh bergosip dalam whatsapp group.. haha.. jangan lupakan i kat sini ye.. love u bff!

bye!
xoxo 

happy new year!

assalamualaikum

tak terlambat lagi kan nak ucap selamat tahun baru kat korang semua.. ihiks.. semoga di tahun 2022 ni tiada lagi sekatan pergerakan dan kita boleh hidup bebas dengan norma baru.. please la aku nak raya oi! eh tiberr.. kehkehkeh.. sama sama doakan yang terbaik untuk tahun ni okay.. 😘


azam tahun baru? entah la.. tiap tiap tahun berazam untuk kurus tapi dietnya asyik ke laut.. semoga tahun ni aku dapat kembali semangat untuk turunkan berat badan.. semoga aku terus istiqomah.. huhu..

bye!
xoxo