terjah bigbadwolf!

assalamualaikum

serigala jahat datang kembali ke bumi terengganu.. lama dah aku menunggu kedatangan serigala jahat ni maklumla pencinta buku memang camni nak tunggu buku murah murah je baru nak beli.. eh tak jugak, kadang kadang kalau ada duit lebih boleh je beli buku mahal.. 😆

disebabkan terlalu lama menanti kehadiran beliau, sekali beliau datang haruslah ajak suami angkut sekali dengan anak terjah bigbadwolf sebanyak tiga kali.. harap boleh terjah untuk kali keempat tu pon kalau suami nak layan lagi karenah isteri ni.. 😁

ni terjahan kali pertama, buku buku elok lagi tersusun dan banyakkkk lagi

bigbadwolf kali ni buat kat parking kereta mydin mall so agak panas walaupon ada kipas banyak tambah lagi dengan orang ramai.. sofia pulak buat perangai taknak duduk dalam troli lepas tu dia nak berlari lari dalam tu ingat ni taman permainan ke nak oi.. berhuhu jela mommy..

tak selesa nak berlama lama kat situ, aku pilih buku mana yang sempat dicapai dek akalku jela.. macam lirik lagu pulak.. 😆 nasib baik jugak suami aku ni jenis layan je dia takkan marah kalau bersesak pon dalam tu.. tinggi tahap kesabaran dia ye.. 😅

ni hasil terjahan pertama semua buku sofia, mommy punya seketul jeee..

tengah nak kuruskan badan, ni jela aku nak.. 😂

untuk terjahan kali kedua sebenarnya secara tak sengaja.. kebetulan aku tengah busy shopping baju raya, sekali terjumpa pulak dengan pengasuh sofia satu family.. diorang ajak terjah bigbadwolf aku on je.. pencinta buku memang tak kisah.. haha.. hasil terjahan kedua lupa amek gambar, aku beli buku sofia je dua ketul.. suka la si kecik tu dapat buku banyak..

dan terjahan kali ketiga aku pergi semata mata nak beli novel je sebab dah lama sangat kot tak baca novel.. sekali sekala nak lepas gian jugak.. haha.. tapi tu la, tak tau bila nak baca dan novel yang aku beli tu masih elok duk dalam plastik.. 😓 takpe nanti boleh curi curi masa nak baca.. 😁

hasil terjahan kali ketiga.. majalah gila gila pon aku rembat kengkonon nak hilangkan bosan time anak tidur.. tapi nan hadooo belek handphone jugak aku buat.. 😂

bagi aku agak menyeronokkan la kalau dapat pergi tempat tempat jual buku murah murah ni.. spend duit lebih sikit untuk buku tak salah kot sebab yang kita dapat nanti ilmu jugak.. ilmu tu mahal ok..

bye!
xoxo

cerita aidiladha

assalamualaikum

kat rumah memang aku susah sikit nak update blog sebab si sofia pon akan sama sibuk nak menekan keyboard.. jadi hari ni dah masuk kerja baru la boleh update blog.. banyak benda nak update tapi bagi laluan kat cerita aidiladha dulu.. selamat hari raya aidiladha buat korang semua.. 😄

dah nama raya tak kisah la tetap nak bertema jugak.. kita gunapakai je tema aidilfitri itu hari.. royalblue.. 😁

sebelum gerak ke kampung suami, sempat la berselftimer selfie dulu tiga beranak ni.. baju anak dengan baju bapak recycle je aidilfitri punya, yang mak punya taknak kalah, sanggup beli baju baru.. dasarrrrr.. kahkahkah..

OOTD sofia tetap ada walaupon dia pasrah je pakai baju recycle..😅

abah mertua aku ada buat korban kat masjid.. jadi kitorang terus ke masjid tempat sembelih lembu tu.. makan makan lepak lepak kat situ sampai ke tengah hari.. lepas tu gerak pergi rumah kakak aku.. singgah sana singgah sini, petang baru balik rumah.. rehat kejap kat rumah, dah petang sangat gerak ke rumah kakak sulung aku pulak.. esoknya ada kenduri rumah aku, jadi tolong potong potong bawang kat rumah kakak sulung aku.. 😊

OOTD sofia raya kedua.. ni baju baru ok.. 😂

raya kedua tu ada kenduri kesyukuran dan aqiqah kat rumah aku, tak sempat la aku nak berposing bergambar bagai.. busy layan tetamu je.. bukan aqiqah sofia pon sebenarnya, ni aqiqah anak anak sedara aku.. sofia punya aqiqah dah lepas masa umur dia sebulan lagi..

tak sangka la ramai jugak tetamu yang datang.. alhamdulillah.. takde la membazir makanan kan.. majlis pon simple simple je cukup la dapat kenyangkan perut tetamu yang datang.. haa gitu.. 😆

raya dan makan mana boleh dipisahkan.. sepanjang raya ni aku makan tak ingat dunia, habisla diet aku woi.. haha.. pagi tadi naik penimbang nasib baik berat turun tak naik.. 😂

itu jela cerita aidiladha aku.. 

bye!
xoxo