anugerah terindah

assalamualaikum

hai semua orangggggg! kemain lama tak apdet blog ye.. itu hari semangat lain macam apdet entry dua ketul.. kehkehkeh.. tak, sebenarnya ada cerita disebalik kehilangan aku sekejap dari dunia blog.. hari ini ada masa free sikit baru boleh bukak cerita..

itu hari aku cuti lama bukan cuti sekolah pon.. aku ni pembantu makmal je bukan cikgu, so kalau cuti sekolah aku tetap kena kerja.. kisahnya aku cuti bersalin selama 3 bulan.. aku ambil awal 2 minggu dari due date sebab tak larat nak drive jauh jauh.. tehee.. sementara nak tunggu baby keluar tu sempat la ngadap blog kejap sebab bosan duk rumah..

tetiba pulak keluar cerita bersalin ni pehal.. alhamdulillah, setelah 4 tahun menanti akhirnya Allah kurniakan kami laki bini rezeki anak.. 11/11/2017 lahirla puteri kami.. pilih tarikh cantik je kan kau anak.. haha.. alhamdulillah syukur sangat sangat dengan rezeki yang tak terjangka ni..

berbalik kepada cerita kehilangan aku sekejap tu, bila dah bersalin aku takde masa nak apdet blog.. masa dalam pantang itu hari, usahkan apdet blog, pegang handphone kejap pon tak sempat.. jadinya begitula kisah kenapa aku tak apdet blog setelah beriya sangat bukak blog balik.. kengkonon nak jadi blogger tegar tapi ke laut jugak..

untuk kawan kawan yang belum diberikan rezeki anak, jangan putus asa dan teruskan berdoa.. insyaAllah, tiba masa nanti Allah akan bagi.. =')

bye!
xoxo

ilmu perubatan

assalamualaikum

amboi dah tukar kerjaya ke aku ni? hee.. tak lah, aku masih lagi seorang pembantu makmal sekolah yang sedang bercuti sekarang ni.. hari ni ada masa terluang nak cerita sikit pasal buku yang aku beli itu hari.. kengkonon beli buku boleh buat bekal untuk hilangkan bosan waktu cuti la.. niat hati nak beli novel cinta cinta, tapi fikir balik macam minat ke arah novel cinta ni makin berkurang pulak.. so beralih ke arah novel yang lebih bermotivasi.. =')


terpandang buku ni,macam tertarik pulak nak beli.. cover buku ni memang betul betul menawan hati aku la.. belek belek tengok isi dalam, not bad la.. boleh layan.. terus beli tiga bijik.. aku kan tamak..

cakar ayam seorang doktor keluaran kata pilar =)
tiga tiga versi aku beli baru puas hati

buku ni aku tak tau nak kategorikan sebagai novel or tak.. sebab tebal macam novel, boleh la kot panggil novel.. novel bermotivasi penuh dengan ilmu kedoktoran dan perubatan.. haa gitu.. ihiks..

setakat hari ni aku dah habiskan dua bijik, tinggal lagi versi ketiga tak baca lagi.. so far sangat berpuas hati dan boleh dikatakan tak rugi pon beli novel ni.. cara penulisan tak terlalu berat dan ada unsur unsur kelakar jugak.. tak sangka pulak doktor doktor kat malaysia ni berbakat dalam bidang penulisan dan jugak bidang lawak.. tehee..

dalam novel ni ada banyak kisah menarik.. di sebalik kisah kisah ni kita dapat ilmu pasal perubatan dan dapat selami kerjaya seorang doktor.. selain tu ada jugak kisah yang boleh buat aku insaf.. yang mana baik boleh dijadikan teladan.. =')

ni contoh isi dalam novel cakar ayam seorang doktor versi 2.0
bolehla amek ilmu sikit sikit..

ni pon isi dalam novel cakar ayam seorang doktor versi 2.0
lepas ni boleh tau kakitangan hospital.. tak semestinya nurse dan doktor je wujud dalam hospital tu.. ihiks

apa yang aku review kat atas ni pendapat aku je.. kalau tak setuju takpe.. hak masing masing untuk beri pendapat.. untuk korang yang berminat nak tambah ilmu dan berminat nak tau kerjaya pasal doktor boleh la beli novel novel ni.. dijamin puas hati.. insyaAllah..

bye!
xoxo