planner cute rasa macam nak cubit

assalamualaikum

tahun lepas tak sempat nak beli planner sebab sibuk dengan urusan lain aku pon tak faham kenapa aku sibuk sangat sampaikan nak singgah beli planner sekejap pon tak sempat.. emm ke aku auta je ni? kehkehkeh.. untuk tahun ni aku beli planner kecik comel cute nak pengsan senang boleh letak dalam handbag boleh bawak pergi mana mana je.. kenapa planner penting? ketahuila aku sekarang semakin menuju ke arah remaja purba dan ingatan aku kadang kadang tak berapa kuat benda simple pon boleh lupa.. jadiiiiiii semua benda aku kena tulis dalam planner.. 😁

comel kan? 😊 harganya tak sampai RM4 je pon boleh beli kat MR.DIY..
pink la pilihan aku dari dulu, kini dan selamanya.. 😁

isi dalamnya macam ni tarikh boleh tulis sendiri boleh guna untuk tahun tahun seterusnya..

aku lebih suka planner jenis macam ni sebab kalau beli macam diari tu kadang kadang aku tak tahu nak tulis apa.. pelik je kan kalau kat blog bukan main panjang membebel tapi aku nak tulis dalam planner ala ala diari aku jadi blur.. complicated sungguh seorang ezy ni.. 😆

bila ada planner ni rasa hidup aku lebih teratur segala benda aku tulis dalam tu termasuk la menu yang aku nak masak untuk bawak bekal pergi kerja.. ye sangat complicated seorang ezy sampaikan suami aku tanya nak tulis apa dalam planner tu kenapa kena beli? aishhh orang lelaki tak akan pernah faham jiwa seorang perempuan.. 😎

korang suka planner tak?

bye!
xoxo

tak sangka menang

assalamualaikum

kalau masuk apa apa contest mesti aku letak harapan yang tinggi untuk menang tapi kali ni masuk contest sekadar suka suka tapi tiba tiba boleh menang.. PSS sekolah aku ada anjurkan satu pertandingan ni, namanya pertandingan selfie atau welfie paling kreatif kat mana mana bilik khas PSS bersama pelajar.. aku pon ajak la BFF aku si yana dan si akma masuk bertanding.. paksa diorang jadi model ajak sekali anak anak PPKI tiga orang.. maka bermula la misi kami berselfie berwefie macam macam gaya.. dah abis kreatif la gamaknya tu..

aku hantar lima gambar ni.. tak sangka pulak tersangkut satu gambar.. kehkehkeh.. cikgu PSS cakap hantar je banyak mana gambar tak kisah pon.. janji menetapi syarat syarat penyertaan..
antara lima gambar ni aku tak tau la mana satu menarik perhatian juri.. 😆

naluri aku kuat mengatakan yang gambar ni sangat menarik perhatian juri.. 😂
nampak yang ni paling kreatif dengan muka aku sebesar alam kat depan tu.. 😑

ni hadiah yang aku dapat.. aku menang nombor satu wehhhh! tak sangka pulak jadi juara.. kehkehkeh.. macam menang award pulak rasanya..

betul betul tak sangka dapat nombor satu aku target dapat nombor last sebab rasa macam tak kreatif pon gambar gambar aku tu.. bukan senang weh nak selfie atau wefie lepas tu nak paling kreatif.. pecah kepala otak fikir gaya macam mana kitorang nak buat.. haha.. walaupon bukan menang hadiah wang tunai ribu ribu tapi aku dah cukup bangga dah dapat hadiah pokok hiasan.. comel je yang penting bangga weh dapat naik pentas amek hadiah.. 😂 aku sorang je kot staff yang join macam mana lagi nak cakap yang aku cukup bangga dengan diri sendiri? 😎 ala riak takabur pulak.. 😅

bye!
xoxo