selamat hari raya aidilfitri

assalamualaikum

dah masuk lima syawal ye? aku pon dah start kerja ni tapi esok lusa cuti lagi.. hari ahad kembali sunday blues.. begitu la sampai ke sudah.. 😁 disebabkan aku dah masuk kerja jadi peluang untuk update blog secara pukal adalah tinggi.. line internet ok, anak pon duduk dengan pengasuh jadi memang tak akan kacau mommy nak ngadap laptop dah..apa lagi alasan yang aku ada untuk tidak update blog? kehkehkeh.. terpanjang pulak mukadimah..

masih belum terlambat untuk aku ucapkan selamat hari raya aidilfitri buat semua followers blog picisan aku ni.. maaf zahir batin andai ada terkasar bahasa dan terguris hati.. so macam mana raya di rumah korang? meriah? seronok? raya aku mesti la meriah.. duk rumah ke luar rumah ke tak pernah tak meriah.. 😄 walaupon raya kita tak seperti tahun tahun sebelum ni tapi tu bukan alasan untuk kita tidak memeriahkan suasana hari raya.. cipta la sendiri kemeriahan tu.. yang jauh boleh video call.. yang dekat jangan lupa jaga jarak.. 🤣

nah aku belanja sekeping gambar raya untuk tatapan korang..
tema tahun ni dark blue sebab dah malas nak fikir.. ni pon last minute buat keputusan.. haha.. bukan main pilih tema je pon macam nak buat satu keputusan besar yang boleh mempengaruhi masa depan.. 😆

disebabkan raya kali ni tak boleh nak raya sangat jadi aku ziarah raya keluarga terdekat je.. selebihnya aku bergambar sakan macam nak pecah handphone.. haha.. tapi tak pe la harap tahun depan kita boleh sambut raya dengan lagi meriah.. berkorban sikit tahun ni demi keselamatan kita semua okay.. 😉 sama sama la kita berdoa semoga keadaan akan kembali seperti biasa..

selamat hari raya korang!

bye!
xoxo

ramadhan 2020 penuh keistimewaan

assalamualaikum

lama betul aku tinggalkan dunia blog ni ye bukan main lagi macam pergi holiday kat oversea dah gayanya.. haha.. aku kalau kat rumah memang susah sikit nak mengadap laptop sebab ada budak kecik ni akan kacau aku.. malam ni alang alang dapat bukak laptop kejap aku update la seketul entry membuktikan yang aku masih wujud dalam dunia blogging.. kahkahkah..

dikesempatan ini aku nak ucapkan salam ramadhan buat semua pembaca blog aku.. semoga ramadhan kali ni lebih bermakna untuk korang semua.. memang sangat istimewa ramadhan tahun ni.. akan jadi sejarah dan akan menjadi kenangan pahit manis untuk kita semua.. tiada bazar, tiada terawih kat masjid tapi percayala pasti ada hikmah disebalik apa yang terjadi.. 😊

bagi aku pulak ramadhan tahun ni sangat best sebab aku boleh sambung tidur lepas subuh sebab tak perlu fikir untuk siap siap pergi kerja.. dah la kena drive jauh lepas tu balik kerja mesti penat giler sampai malas nak masak.. haha.. tahun ni rilex je walaupon takde bazar boleh memasak kat rumah hari hari.. tapi ada jugak hari malas nak masak aku akan keluar cari makanan untuk berbuka.. kat sini banyak je peniaga bukak gerai tepi jalan.. tapi masih mematuhi SOP yang ditetapkan.. risau kena kecam aku bagitau awal awal pasal SOP.. 🤣

malas nak taip panjang risau takde pulak yang nak baca.. haha.. selamat menyambut bulan ramadhan untuk semua.. eh sebelum terlupa macam mana persiapan raya korang? walaupon raya kat rumah je sekurang kurangnya buatla persiapan untuk keluarga.. ala buat mana termampu je kita sambut raya ala kadar.. pagi raya jangan lupa bergambar.. untuk kenangan masa depan.. persiapan raya aku setakat ni alhamdulillah hampir siap sepenuhnya.. aku kan sentiasa semangat nak beraya.. 😆

ok la jumpa lagi di lain entry..

bye!
xoxo