misi mencari kasut dan beg bollywood

assalamualaikum

kiranya ni misi terakhir sebelum menjelangnya majlis akhir tahun yang akan diadakan pada 21 oktober 2019.. so hari jumaat lepas alang alang dah keluar cari barang dapur, aku teruskan misi mencari kasut dan beg bollywood.. bukan main sampai ke kasut nak dibollywoodkan.. kata semangat kan.. 😆

banyak kedai jugak aku singgah nak cari kasut tapi tak jumpa yang berkenan di hati.. nak cari kasut betul betul bollywood elok ke mumbai jela.. tapi bagi aku semua kasut sama je.. 😂 disebabkan event ni setahun sekali je pon terjadi, kali ni aku nak kasut dan beg yang merelip merelap sikit.. tak over sangat kira nice jela..

ini la hasil pencarian aku.. 😁 cukup bollywood ke tak? ke laut je kan? 😂
kasut aku beli kat kedai kasut vern's berharga RM45
beg comel tu beli kat kedai aksesori lupa nama kedai berharga RM45
ni kalau tahun depan tema merelip aku recycle pakai yang ni je.. jimat duit.. haha

dah selesai misi bollywood aku jadi tunggu jela aku pakai masa hari kejadian nanti.. korang tak sabar, aku lagi la tak sabar.. entah macam mana rupa aku nanti tak tau la.. harap harap boleh jadi kajol.. tak pon boleh la macam juhi chawla.. kalau pandai menari macam karisma kapoor.. 😆😆

bye!
xoxo

terjatuh cinta dengan kopi pulak!

assalamualaikum

aku ni bukan manusia penggemar kopi tapi sejak mula diet aku dah jatuh cinta dengan kopi ni.. mula mula memang rasa pelik sebab kopi kosong je kan tapi lama lama rasa sedap pulak.. setiap hari mesti nak minum kopi ni.. sangat sesuai la untuk orang yang tengah diet sebab kalorinya sangat rendah satu sachet 7kcal sahaja.. 😊

*pic from google
ini la rupa kopi sedap tu.. kopi essenso nama diberi.. 😆

antara biru dengan pink aku lebih suka pink.. rasanya lembut tak strong sangat.. kalau biru tu memang kaw tapi tak berapa kena dengan tekak aku.. mungkin aku ni bukan penggemar kopi tegar.. haha.. kalau korang suka kopi kaw boleh try yang biru punya.. 😄

ni kopi kosong tau memang rasanya pahit pahit sikit tapi sedap! aku selalu minum kosong macam tu je kadang kadang campur dengan susu farm fresh.. Allahu.. sedap sungguh! dan kopi ni jugak sesuai untuk sahur.. serius sangat mengenyangkan.. perut takde meragam pon masa puasa tu.. tambah bertenaga lagi ada la.. 😁

hari hari bawak bekal kopi essenso pergi kerja letak dalam termos pink ni.. 😋

sejujurnya ini bukan paid review ye.. aku saja share dengan korang sebab ni je datang idea nk update blog.. tengah rajin mengupdate ni, kang datang malas sebulan tak berupdate.. 😆😆

bye!
xoxo