setelah 8 tahun, akhirnya..

 assalamualaikum

dalam keghairahan mengupdate entry dengan story pasal birthday. aku terlupa sesuatu yang penting yang perlu aku bagitau korang.. bila belek balik entry lepas baru aku perasan aku banyak sebut sekolah baru tapi tak bagitau secara detail yang sebenarnya aku dapat tukar.. nasib baik cik hani ada update tidaklah korang terpinga pinga sangat kan.. tiberrr 😂

kisahnya begini, dalam PKP itu hari aku ada apply tukar secara online.. sebenarnya bukan masa dalam PKP je, sejak aku dapat posting kat SMKP tu pon aku dah apply tukar.. punya la lama lapan tahun kot menunggu dengan penuh kesabaran.. haha.. lepas tu aku macam tak mengharap sangat yang aku dapat tukar.. naik kerja lepas PKP, member aku ni seorang pembantu makmal jugak dia ajak aku naik JPN.. kiranya buat rayuan untuk pertukaran ni la.. dia nak ke daerah marang dan aku akan ganti tempat dia.. settle naik JPN besar harapan aku untuk tengok result pertukaran aku diluluskan tapi hampa dan kecewa sebab dalam sistem terang terang tulis tak lulus.. 😢

aku pon malas nak mengharap lagi, tu pasal masa tu aku giler giler mendeco makmal bagaikan nak masuk pertandingan makmal berhias.. kisah deco makmal ni pon aku tak update lagi.. kahkahkah.. tapiiiiii nak dijadikan rezeki, tiba tiba dak akma cakap ada berita gembira untuk aku.. masa tu tak terfikir pulak pasal tukar yela tengah kecewa kan.. haha.. tak sangka pulak berita gembira yang akma maksudkan tu pasal pertukaran aku diluluskan.. happy sangat tak boleh nak cakap.. *tipu je boleh je borak sampai tak ingat nak balik.. 😂

alhamdulillah.. sampai masa Allah bagi apa yang kita perlu.. bukan yang kita nak.. 😊
aku dapat tukar dalam daerah yang sama tapi jarak sekolah dengan rumah lebih dekat.. alhamdulillah syukurrrr.. dapat jimat sikit duit untuk minyak kereta..

walaupon dah tukar sekolah, tempat first posting tetap di hati.. banyak kenangan kat SMKP suka duka bahagia derita semuanya akan aku kenang sampai bila bila.. 💗

sekarang dah hampir dua bulan aku kat tempat kerja baru.. alhamdulillah.. makin boleh sesuaikan diri dengan tempat baru.. cikgu cikgu kat sini semuanya ok dan sporting je.. staff pon baik baik.. alhamdulillah.. alhamdulillah..

story pasal hari hari terakhir aku di SMKP akan menyusul lepas ni.. maafla ye terpaksa update kisah lama dulu sebab banyak sangat entry tertangguh.. haha..

bye!
xoxo


kejutan demi kejutan

assalamualaikum

hai korang~ terima kasih atas ucapan dan doa kalian semua di entry yang lepas.. mintak maaf dan mintak ampun kalau aku tak singgah kat blog korang.. nanti aku slow slow blogwalk okay.. tak habis lagi story pasal birthday ni.. so aku sambung kat entry ni pulak.. harap korang tak jemu.. hikhikhik

kejutan pertama dari bffs~

diorang suprisekan aku awal dua hari sebelum birthday aku.. dak akma call ajak minum kat kedai.. dia cakap kebetulan ada kerja kat situ so ajak la aku minum minum sambil borak kat kedai tu.. aku tak terfikir pulak ni plan diorang.. bukan main lagi selfie nak jeleskan bebudak lain kononnya aku lepak dengan akma.. sekali diorang datang suprisekan aku.. hampeh.. 😂

nama glamour i mekhil.. 😌

thank you uols.. 💗😘

kejutan kedua dari suami~

sebelum birthday aku tu dah dapat kek.. suami bagi kek awal sebab esoknya dia kerja sampai malam.. takde nya adegan tiup lilin potong kek walaupon kek sepotong je kalau dia dah balik kerja lewat malam.. aku ok je asalkan dapat kek dan dapat hadiah.. hadiah dapat ngam ngam hari sabtu.. aku mintak dia belikan baju kurung hasnuri je.. hadiah tak perlu mahal mahal asalkan dapat happykan aku cukup la.. 😊

tapiiiiii tak sangka pulak aku bangun tidur nak mandi pagi ahad tu tengok tengok ada novel sebijik atas meja.. siap ada kad ucapan lagi.. memang terkejut betol aku.. amboiiii dah pandai suprisekan isteri ye sekarang? 😂 novel tu memang dah lama aku nak tapi dia asyik cakap novel tu abis stock.. kecewa je.. rupanya dia dah simpan lama tapi nak suprisekan aku.. terharu jugak.. hihikkk.. love you la encik suami.. 😘

kejutan terakhir dari kakak makmal

dapat bouquet coklat.. happynyaaaaa~ 😍

kakak makmal ni memang selalu buat bouquet coklat kalau ada cikgu cikgu tempah.. aku saja je gurau gurau mintak satu sempena birthday aku.. tak sangka pulak dapat betol betol.. bukan main lagi suruh aku pergi kat kereta dia amek barang.. rupanya ni la barangnya! 😆

walaupon aku masih baru lagi kat sekolah ni tapi memang betol betol tak sangka dapat suprise macam ni.. nampak simple je kan tapi betol betol buat aku happy.. terima kasih kakak comel.. 😘

mahal ke murah tu bukan ukuran.. yang penting orang sekeliling tahu nak hargai kita.. dan aku memang cukup cukup terharu kalau dapat suprise macam ni.. tak perlu mewah.. tak perlu berhabis duit banyak.. dapat coklat seketul pon dah cukup buat aku happy.. 😆

bye!
xoxo