meraikan hari guru 16 Mei 2024

assalamualaikum

bekerja satu bumbung dengan insan bergelar guru ni memang boleh tengok macam mana strugglenya cikgu cikgu nak hadap anak murid.. dengan kerja kerja perkeranian lagi, belum lagi dengan nak hadap kursus, latihan dalam perkhidmatan dan macam macam lagi la.. bila orang tak tengok situasi ni, orang cakap senang jadi cikgu cuti pon banyak.. tapi tu la mulut manusia mana boleh tutup.. try dulu apply jadi cikgu baru komen macam macam.. so bila tiba hari guru, kami bukan guru ni turut meraikannya.. bagila cikgu cikgu happy setahun sekali kan.. ihiks..

tema untuk hari guru kat sekolah aku tahun ni ialah colour block.. aku pakai baju mana ada je janji dapat meraikan tema.. lepas dah habis majlis baru teringat aku takde amek gambar OOTD.. 😪 tapi tak mengapa kita tunjuk je gambar yang ada.. hihi.. sebelum mula majlis, cikgu cikgu berarak dulu la dari kawasan pejabat ke dewan besar.. aku tumpang berarak sekali, merasala jalan atas red carpet.. berangan jadi artis.. kau hado? kehkehkeh

dah ready nak berarak

eh kejap, gambar dulu.. 😆

dapat doorgift.. elok sangat la musim panas ni dapat hadiah kipas.. 😇
thank you KKGS..
(KKGS = Kelab Kebajikan Guru dan Staff)

untuk majlis rasmi pagi ni macam biasa ada ucapan ucapan dari pihak pengurusan dan juga bacaan watikah watikah hari guru dari pihak atasan.. lepas tu ada gimik sikit dan cikgu cikgu semua dijemput naik pentas untuk bacaan ikrar dan nyanyian lagu hari guru.. skema sangat ke ayat aku ni? rasa macam tengah taip kertas kerja pulak.. 😆

selesai majlis kita bergambar beramai ramai.. 😊

kitorang breakfast dulu sebelum acara sukaneka bermula.. aku sebenarnya agak tak puas hati nak update pasal hari guru ni tanpa gambar yang cukup.. tapi tu la, tunggu punya tunggu gambar dari official photoG sekolah aku tak dapat dapat sampai ke sudah.. kita update jela dengan gambar yang ada..

sayang sangat rasanya tak dapat nak tunjuk gambar masa main sukaneka tu.. kecewa sikit tapi hidup kena teruskan.. kalau tunggu gambar gambar lain silap silap tahun depan belum tentu aku dapat update.. netizen kena tau semua ni.. eh tiberr.. kehkehkeh..

aku main dua acara iaitu roda berputar dan tarik tisu.. yang roda berputar tu dapat la nombor dua, tarik tisu pulak nombor tiga.. boleh la kan walaupon tak dapat nombor satu tapi tak kalah di nombor terakhir.. gitu prinsip hidup.. 😆

merasala naik pentas amek hadiah sukaneka walaupon bukan juara.. ihiks

lepas sukaneka masuk dewan balik untuk majlis seterusnya.. ada persembahan dari pelajar pelajar, ada jugak penyampaian anugerah untuk cikgu cikgu dan jugak penyampaian hadiah untuk sukaneka.. stress betul aku nak update entry gambar tak banyak.. kahkahkah.. okay okay mari teruskan..

dalam dewan tu jugak pelajar pelajar form 4 bagi hadiah untuk cikgu cikgu.. kita yang bukan cikgu ni pon dapat sekali.. terima kasih adik adik.. kakak is terharu.. ihiks..

majlis tamat lebih kurang pukul 12.30pm, so kitorang dijemput untuk makan tengahari.. seronok dapat makan free.. kehkehkeh.. yang cikgu cikgu dapat balik pukul 1.00pm, kitorang staff dapat balik pukul 2.30pm.. alhamdulillah majlis berlangsung dengan lancar dan sangat sangat best! terima kasih KKGS untuk majlis yang indah ni.. tahun depan please la ye buat tema back to school.. aku teringin nak pakai baju sekolah balik.. 😆

sempatla jugak bergambar kat photobooth yang dipenuhi dengan belon belon ni.. terasa sangat comel di situ..

SELAMAT HARI GURU BUAT SEMUA GURU GURU DI SELURUH DUNIA!

bye!
xoxo

rutin pagi pagi di tempat kerja

assalamualaikum

selalunya aku akan sampai sekolah sebelum 7.30am kadang kadang terlewat sikit.. dimaafkan kalau sekali sekala terlewat, tapi kalau hari hari lewat boleh la bina sekolah sendiri.. kau la boss kau la kuli.. kehkehkeh.. lepas thumbprint aku terus ke makmal..

sampai kat makmal kena la buka kunci..

lepas tu buka semua pintu dan tingkap makmal..

lepas tu pergi la isi air kat mesin coway ni.. musim panas wajib isi air sejuk.. 😄
pastikan minum air banyak banyak okay.. haa tiber pesanan penaja..

kembali ke workstation.. tulis to-do list dalam buku comel kau ni.. ihiks

dah selesai semua boleh la mulakan tugas sebagai pembantu makmal yang berkarisma, anggun dan gemilang.. 😆 nak aku share rutin kerja aku sampai balik ke? kalau rajin nanti aku buat.. kalau malas memang aku tak layan permintaan korang.. 😜

bye!
xoxo