mommy bawak sofia jumpa kawan lama mommy

assalamualaikum

lama sangat rasanya tak update blog.. hari khamis lepas bawak sofia sekali teman mommy work jadi tak sempat la nak update blog.. tambah lagi laptop mommy ni dikonker oleh sofia tengok cerita kegemaran dia cocomelon.. berhuhu jela mommy.. jumaat membawak ke hari isnin aku cuti.. semalam pulak aku kursus.. hari ni baru masuk kerja baru la sempat nak membelai blog tercinta ni..

siapa kawan mommy yang sofia jumpa ni? haa meh nak story.. kebetulan cuti jadi bawak la sofia jalan jalan.. lagipon budak kecik tu baru baik demam, manja terlebih la dia.. bagi dia happy happy pergi jumpa kawan mommy.. alhamdulillah seronok lain macam anak mommy.. 😁

so.. inilah dia kawan lama mommy tu.. comel tak? 😂

sebenarnya aku bawak sofia tengok dinosour kat pameran panda dan dinosour yang bertempat di dataran shahbandar, kuala terengganu.. rasanya pameran ni sampai 14 Disember 2019 kot.. tak pasti pulak aku pasal tarikh tu.. 😅 seronok tengok orang lain pakat pakat pergi, aku pon tak lepaskan peluang nak pergi jugak.. sekarang aku ke sofia yang terlebih teruja ni? 😆

tiket masuk kat situ tulis RM8 tapi sebenarnya RM6 je sorang.. sofia masuk percuma je sebab kecik lagi.. haha

masuk masuk je ada sekumpulan panda menanti di sini.. bukan main riang gembira anak mommy nampak panda.. 

mana sofia? awat comel sangat duk dalam telur tu nak oi.. 😆

papa ingat papa comel ke bergambar dengan trex? haha.. sofia tu pulak topi dah hilang atas kepala lepas tu sibuk nak kejar bubble.. 😅

ni masa nak balik dah dan aku tak faham kenapa muka aku macam tak puas hati.. mungkin tak puas hati sebab laki aku amek gambar aku tak cantik.. 😂

sebelum balik hug panda erat erat dulu.. ala comel anak mommy! geram! ekeke.. obses kat anak sendiri

bagi aku pameran ni agak membosankan sebab sekadar tengok patung panda yang gemok gemok tu, lepas tu tengok replika dinosour gerak gerak siap ada bunyi.. setakat nak bergambar boleh la kot.. bagi sofia mungkin seronok la boleh berlari ke sana sini boleh peluk peluk panda boleh kejar kejar bubble.. alalalala comel anak mommy.. haha.. kalau kita yang dah besar gajah ni mana nak seronoknya.. 😆

bye!
xoxo

ruang pantry sudah siap.. yeaaayyy!

assalamualaikum

sambil sambil dengar radio sambil menaip entry.. sudahnya taip padam taip padam sebab tak boleh nak fokus kat blog.. aku ni sejenis manusia yang tak boleh buat dua kerja dalam satu masa tau.. itu la kelemahan aku.. 😔 jadi offkan radio kejap nanti baru sambung balik dengar lagu.. 😁 berbalik kepada tajuk entry ni, akhirnya siap jugak ruang pantry aku yang tak seberapa tu.. yeaaay! 👏👏👏

sebelum

selepas

aku tak suka deco deco yang serabut kalau simple macam ni dah ok sangat dah bagi aku.. taknak la tambah bunga ke dedaunan ke sebab dah cukup banyak bunga mawar kat luar bilik aku tu.. makcik cleaner tanam.. meriah berbunga kemain.. haha.. *tetiba takde kaitan dengan pantry.. meja makan kononnya tu aku guna meja budak je.. amek dari makmal aku sebab makcik cleaner cakap tak boleh amek yang kat luar.. nanti budak budak naik sekolah tak cukup meja pulak.. i is pasrah jela.. 😅 alas meja beli kat kedai eco je..

close-up sikit hiasan kat dinding

semua tu aku design sendiri guna microsoft powerpoint kecuali gambar buah tu je aku curi kat google.. dosa tak mencuri? 😅😅 quotes aku letak berkaitan dengan makan je sebab ni kan ruang makan.. kena mengikut tema haaa gittewww.. aku ni kan obses dengan tema.. 😂 cari je qoutes tu kat google bersepah pilih je mana berkenan lepas tu design sendiri.. print, gunting, laminate, gunting haa sangat gigih.. kejadiaannya sangat comel macam aku.. 😙

oh lupa pulak, kat pintu tu kalau korang perasan macam berubah sikit hiasannya.. aku ubah daripada zikir zikir tu aku letak hiasan cactus.. zikir zikir tu aku tampal kat dinding kat ruang solat.. hiasan cactus tu pulak aku amek dari pintu stor letak kat situ.. konsep kat sini gunapakai mana yang ada asalkan jimat belanja.. 😆 nak explain lagi takut korang tak faham, pandai pandai la korang nak hidup.. 😜

close-up lagi kat bahagian ni pulak

rak pinggan mangkuk bertutup - dapat hadiah cabutan bertuah masa jamuan akhir tahun 2016
electric kettle 1.7L - beli kat Mr.DIY RM28.60
bekas plastik letak kopi - beli kat Mr.DIY jugak RM2.70

secara keseluruhannya aku tak la berbelanja besar untuk sediakan ruang pantry ni.. banyak gunapakai barang yang dah ada je.. yang mahal sikit heater tu jela.. takpe la untuk kegunaan dan kesenangan aku jugak.. orang lain nak tumpang guna pon takde hal.. 😇 lega sangat rasanya dapat siapkan ruang pantry aku ni.. sekarang dah boleh fokus kerja lain pulak..

bye!
xoxo