bigbadwolf kembali!

assalamualaikum

aku memang suka buku, menurun kat anak, dia pon suka buku.. dah janji dengan dia nak bawak pergi bigbadwolf.. semalam tunaikan janji, kemain happy budak tu.. dulu pernah bawak dia, masa tu sofia kecik lagi.. tak pandai nak pilih sendiri, semua mommy yang pilihkan.. boleh tengok kat ENTRY NI.. sekarang dah besar dah pandai pilih sendiri buku yang dia nak.. 😅

tanda hadir

bigbadwolf kali ni diorang buat kat parking tingkat empat ktcc mall.. senang je nak cari, bawak masuk kereta dalam ktcc mall naik kat parking atas toleh sebelah kanan terus nampak pintu masuk bigbadwolf.. senang kan direction aku bagi? kehkehkeh.. tanpa membuang masa jom la masuk ke dalam tengok buku apa yang ada..

memula pilih small box aje harganya RM99.90, sampai kat kaunter boleh pulak si papa sofia tukar fikiran dek kerana terpengaruh dengan adik kaunter tu.. dia cakap ala tambah lagi RM20 dapat kotak besar.. makanya amek la big box yang berharga RM119.90.. mommy is redha..

sofia pilih buku bertemakan kartun kartun kegemaran dia contohnya frozen, my little pony dan princess princess seangkatan dengannya.. mommy follow jela asalkan anak mommy happy.. jenuh jugak nak penuhkan satu kotak tu uols.. kalau tak penuhkan betul betul rasa tak berbaloi pulak.. alang alang dah dapat kotak besar, gigih la jugak cari buku.. 😅

buku buku tak tersusun dengan elok dah, faham faham jela perangai rakyat malaysia ni macam mana bukan semua tapi ada segelintir yang macam tu.. dah belek belek main campak je tak reti nak susun elok elok.. kesian jugak tengok pekerja pekerja bigbadwolf, berlecak ketiak nak susun balik buku buku tu semua.. sabar jela dik.. ehek..

done sekotak! fuhhh penattt~

dah settle memborong buku, misi mencari baju raya haji pulak.. baju bapaknya dah settle awal kebetulan itu hari sebelum raya puasa si papa sofia dapat hadiah kurta kawan kawan tempat kerja lama dia bagi.. boleh la buat pakai raya haji nanti.. yang aku dan sofia punya kena jugak cari sepasang sorang.. pusing pusing mall beli je mana yang berkenan di hati.. dah malas nak fikir banyak.. haha..

sofia belanja love untuk kawan kawan mommy semua.. ihiks

hajatnya nak beli tudung, sofia pulak buat perangai ajak balik.. mungkin dah penat + lapar kot.. tu yang lain macam perangai.. so kitorang gerak pergi makan kat pantai airport, okay nanti aku up entry lain pasal makan ni.. lepas makan singgah kedai eco kejap lepas tu gerak balik.. sampai rumah orang yang paling tak sabar nak bukak kotak siapa lagi kalau bukan sofia! 😄

jom unboxing!

tadaa~ 😍😍

bagi aku sendiri la memang berbaloi dengan harga RM119.90 dapat buku banyak macam tu.. buku buku pon herlokkkkk lagi aihhh.. ni kira untuk stok setahun ke macam mana? haha.. puas hati la sofia dapat buku banyak mommy pon tumpang happy.. 😅

bye!
xoxo

family day - asfa d'village, kemasik [part two]

assalamualaikum

sambungan dari PART ONE

lepas maghrib malam tu dalam pukul 8.00 kitorang start aktiviti bakar bakar ayam.. aku bahagian fotografi kononnya sibuk mengabadikan kenangan dalam camera handphone.. kehkehkeh.. acah acah terer sangat amek gambar cantik cantik..

geng bapak bapak bahagian bakar ayam..

geng mak mak macam biasala sibuk mengwefie.. 😆
nampak kelibat sofia belakang, tak kisah dah kat mommy sibuk main dengan kawan kawan.. 😅

masa duk sibuk bakar bakar ayam tu, kilat guruh bukan main meriah.. tak sempat nak bakar ayam semua, hujan turun selebat lebatnya.. makan makan la kitorang dalam hujan di bawah kanopi.. ihiks.. kitorang bakar ayam je, nasi goreng pihak asfa dah sediakan.. siap menjamu selera, kembali ke bilik masing masing.. rehat dan tidur!

keesokkan harinya, pukul 8 pagi kitorang breakfast dulu.. breakfast pon disediakan oleh pihak asfa.. siap breakfast, kitorang mulakan aktiviti sukaneka.. masa ni berperang jugak dengan budak budak sebab diorang lagi teruja nak mandi kolam.. 😅

antara aktiviti sukaneka yang sempat buat :
1. rebut kerusi untuk anak anak
2. rebut kerusi untuk mak mak
3. rebut kerusi untuk bapak bapak
4. lari berpasangan
5. makan biskut

acara makan biskut geng jejaka

acara makan biskut geng wanita

yeaa sofia dapat hadiah rebut kerusi walaupon kalah awal awal lagi.. haha

gambar sukaneka tak banyak, aku banyak amek video je tapi enjoy betul, banyak gelak dan paling penting semua sporting.. walaupon family kitorang semua first time jumpa tapi boleh ngam.. kiranya tercapai la objektif family day ni kan untuk mengeratkan silaturahim.. kehkehkeh.. dah settle acara sukaneka, apalagi jom terjun kolammm! 😆

thank you papa sebab jaga sofia.. bagi chance kat mommy enjoy mandi kolam dengan kawan kawan.. 😛

macam cover majalah mangga dulu dulu.. trademark diorang photoshoot dalam kolam..
siapa geng 80an - 90an mesti tau.. 😆

happy!

enjoy!

dah penat berendam masing masing bukan main kelaparan.. ada lebihan ayam malam tadi, mintak tolong pihak asfa gorengkan.. so boleh isi perut lepas enjoy dalam air.. ihiks.. dah kenyang, masing masing bersiap untuk check out.. rasa tak puas je dua hari satu malam.. macam taknak balik je.. haha.. tapi apa boleh buat, kerja menanti.. kena kembali ke rutin asal..

alhamdulillah berakhir sudah family day untuk geng staff.. mak bapak happy, anak anak pon happy.. insyaAllah ada rezeki boleh buat lagi.. mana tau lepas ni ramai lagi yang nak join.. lagi ramai lagi meriah.. hehe.. sebelum pulang ke destinasi masing masing, bergambar secara berjemaah dulu.. ni acara wajib! boleh upload kat socmed lain, eksen dengan kawan kawan yang tak join tu.. haha

thank you semua! 💜

😊😊

bye!
xoxo