melawat masjid kristal

assalamualaikum

jumaat lepas dah takde idea nak bawak sofia jalan jalan, lepas lepak kat pantai terus ajak suami pergi taman tamadun islam.. last pergi situ teman suami vaksin tu pon tunggu dalam kereta je.. boleh kata agak lama tak jejak kaki ke situ.. kalau dulu meriah betul kat masjid kristal tu, masa aku pergi tak ramai sangat orang.. mungkin bukan musim cuti sekolah kot kurangla pengunjung.. tapi dulu tak ikut musim asyik ramai je orang.. entahla malas nak fikir.. haha

lupa bawak tripod, nasib baik ada tangga.. bolehla rakam gambar bertiga.. ihiks..

untung jugak la datang sini orang tak ramai.. bebas sikit sofia berlari ke hulur ke hilir.. takde la mommy risau di musim musim covid ni.. huhu.. seronok tengok sofia.. happy je dia amek angin sambil tengok bot lalu lalang..

cantik betul masjid kristal ni kan.. 😊

tengok bot lalu.. hehe
cantiknya permandangan kat sini..
aku dulu outdoor masa kahwin kat sini la..
patutla jadi pilihan pasangan pengantin untuk outdoor sebab cantik sangat views.. 😍

macam macam aktiviti boleh buat kat sini.. berkelah, beriadah, berphotoshoot.. kalau nak merasa makan kat tepi laut sambil ditemani angin sepoi sepoi bahasa, restoran pon ada kat sini.. nak memancing tu tak pasti la boleh ke tidak.. sepanjang duk situ takde pulak aku nampak orang memancing.. 😅

kalau nak pusing pusing atas air, boleh la naik bot yang disediakan.. dulu dulu aku pernah naik sekali best jugak la layan angin atas air.. untuk aktiviti lain, memanah pon ada.. boleh bawak anak anak datang sini confirm diorang happy!

last sebelum balik amek gambar kat sini.. sofia cakap ni istana.. entahla anak aku tu suka berangan jadi princess.. 😆

hujung minggu korang ke mana? bersantai santai kat rumah? berjalan jalan menuju ke kota di tangan penuh bunga di hati penuh cinta.. eh baca je jangan nyanyi! 😝

bye!
xoxo

sofia pergi kenduri!

assalamualaikum

punya la lama tak makan nasi minyak orang kawen dia punya teringin kalah orang mengidam.. bagaikan terasa kesedapan nasi minyak ayam masak merah tu.. walaupon kat warung tepi jalan ada je jual pagi pagi tapi perasaan makan nasi minyak orang kawen ni lain.. tak sama dengan nasi minyak biasa.. 😅

jumaat baru ni papa sofia ada cakap nak ke kenduri kawan tempat kerja dia.. aku pon laju jela nak mengekor dah memang nak sangat makan nasi minyak orang kawen, ni la masanya.. hihik.. elok lepas sembahyang jumaat terus siap siap lepas tu gerak ke tempat kenduri.. best jugak la kenduri di musim virus covid jahat ni sebabnya tak ramai orang nak makan pon selesa.. anak anak pon tak buat perangai..

mommy tak masuk frame kali ni sebab tukang amek gambar.. takpe mommy is pasrah.. 😅
pengantin perempuan tu kawan tempat kerja papa sofia.. yang baju hitam tu pon kawan dia jugak..
sebab tu la aku malu nak bergambar.. #tiberrrr

happy la budak ni dapat doorgift..
dalam tu ada banyak makanan.. ada pengetip kuku dan jugak keychain..
mommy pon tumpang happy! 😁

dah kenyang, dah dapat doorgift haa jom la balik! tak boleh lama lama musim musim virus ni.. huhu
comel pulak tengok sofia jalan terkedek kedek dengan skirt labuhnya.. siap bertudung bagai.. 😄

lepas balik dari kenduri, pecut ke giant kejap nak cari barang dapur.. ataupon lebih spesifik cari barang barang untuk bekal mommy.. dah kembali rajin bawak bekal ke tempat kerja sekarang.. ihiks.. nanti kalau rajin aku update pasal bekal okay..

bye!
xoxo