first time masuk mr.dakgalbi

assalamualaikum

agak jakuness sikit la aku dan akma bila masuk mr.dakgalbi.. dua dua tak reti nak order nasib baik pekerja sana membantu jugak.. nak gelak pon ada dah tua tua baru nak merasa makanan korea.. 😂 si akma ni kebetulan dia ada kursus dekat marang, alang alang tu ajak aku melepak kat ktcc mall.. aku on je lepas dah settle exam amali terus pecut ke sana..

orang tak ramai sangat jadi takde la tunggu lama nak dapatkan meja.. 😊

lupa nama menu yang kitorang order hari tu.. dah nama menu pon nama korea tak reti nak sebut.. dah la tak reti nak order, nak sebut lagi la tak pandai.. kitorang order ikot yang pekerja tu suggest je.. katanya itu la menu paling orang mintak.. so kami pon okay je.. bila dah tau macam mana gayanya bila masuk mr.dakgalbi lepas ni boleh repeat lagi.. hehe

wajib la wefie dengan makanan.. 😅

sementara tunggu makanan masak tu kitorang borak sambil bergosip.. sepatutnya yana join sekali tapi last minit dia ada hal, berdua jela dengan akma.. hari ni kononnya nak lepak lagi bertiga tapi cancel plan sebab aku ada gotong royong kat sekolah, yana pulak ada kelas.. takpe la lain kali boleh lepak lagi dengan girlfriends.. 😁

acah acah pandai makan dengan chopstick.. 😅

makanan yang kitorang order tu ada nasi, ramen lepas tu ada octopus.. rasanya okay okay saja la boleh diterima oleh tekak melayu aku ni.. tapi hairan jugak sebab tak pedas biasanya orang korea suka pedas.. ke menu yang kitorang amek ni memang tak pedas? entahla.. 😂

dengan portion banyak tu dua orang makan memang tak habis nasib baik boleh tapau.. tapi bila dah sejuk dah tak sedap nak makan.. aku pon malas nak panaskan balik.. 😅

thank you akma belanja i makan makanan korea.. semoga murah rezeki u..
ala dia ni pon acah acah pandai pegang chopstick.. 😆

lepas ni boleh datang mr.dakgalbi lagi kot boleh try menu yang lain pulak.. boleh datang bawak family, bawak geng ramai ramai.. mesti lagi meriah.. portion sebesar alam pon boleh habis.. 😄 suka masuk sini sebab pekerjanya layan je kitorang yang jakuness ni.. sambil masak sambil borak dengan kitorang.. kitorang siap tanya macam mana nak makan benda alah ni maklumla dah tua tua baru nak berkpop.. kahkahkah..

bye!
xoxo

hadiah untuk diri sendiri

assalamualaikum

aku ni memang selalu bagi hadiah kat diri sendiri tapi kalau yang agak bernilai ni jarang jarang sekali je bagi.. bulan lepas gigih simpan duit sebab dah target nak bagi reward kat diri sendiri dengan barang yang agak mahal.. walaupon beli dengan duit sendiri tapi perasaan happy tu lain macam bila dapat apa yang kita nak.. siapa pernah rasa macam ni? sengih sepanjang hari.. 😄

reward pertama seketul bead berbentuk huruf H bermaksud hermes.. 😅
sekarang tengah gigih nak penuhkan beads dan charms kat gelang pandora sis..

reward kedua handbag comel christy ng.. dah lama aim baru dapat beli.. 😊
letak nama sofia ni kalau dia tau nama dia ada kat situ dah sah sah akan jadi milik dia.. 😂

sesekali hadiahkan diri sendiri dengan barang mahal tak salah pon.. penat lelah kita selama ni elok la kita sendiri yang hargai.. jangan harapkan orang lain sebab orang lain belum tentu nak hargai kita apatah lagi nak sayang kita.. diri sendiri bahagia baru la boleh bahagiakan orang lain.. betul tak? ke salah? kehkehkeh

bye!
xoxo