parcel kegembiraan

assalamualaikum

bila dapat parcel ni umpama dapat hadiah gembira bukan main walaupon guna duit sendiri untuk shopping.. perasaan teruja masa bukak parcel tu tak boleh nak gambarkan macam mana.. betapa bahagianya rasa.. korang faham tak? korang pon macam ni kan? lepas tu sengih sorang sorang.. kehkehkeh..

sabtu itu hari empat parcel sampai, empat kali kena keluar masuk amek parcel sebab courier yang berlainan.. memula datang si shopee express lepas tu j&t tak lama lepas tu datang pulak abx express last sekali ninja van.. rasa macam meriah pulak abang courier datang silih berganti.. 😆

parcel pertama : tali skipping digital
puas hati sangat guna yang ni sebab boleh kira sekali kalori yang terbakar..
lepas tu tak payah susah susah kira berapa kali melompat dah sebab dah tertera kat skrin.. haa gittew
harga : RM25.88
link shopee : digital jump rope

parcel kedua : facemask
sangat diperlukan untuk pergi beli barang dapur kat mydin ataupon giant..
kena pakai double mask eh sekarang sebab virus makin mengganas.. 😰
harga : 3 helai RM50
nak beli boleh contact i yerr.. i jual i beli i pakai sendiri.. i DS hasnuri.. kehkehkeh

parcel ketiga : handsocks cotton
best giler pakai ni cotton sejuk dan sangat soft.. paling penting serap peluh jadi takde masalah gatal gatal sebab kulit aku sensitif.. tak kena gaya habisla jadi gatal gatal.. 😓
harga : RM5.90 sepasang
link shopee : handsocks cotton

last parcel : cadar
ni kali kedua aku repeat beli cadar ni sebab serius best giler! dah la murah lepas tu kain tebal dan tak panas.. tidur pon jadi lena je.. kehkehkeh.. ni betol weh serius tak tipu.. korang pon patut beli..
harga : RM17.79
link shopee : bedsheet single/queen

saje nak kongsi kegembiraan dapat parcel hasil habiskan duit sendiri lepas tu menyesal pon tak guna bila dah takde duit.. orang cakap shopping terapi minda taknak stress.. bahaya tau kalau terlalu stress.. jadinya elokla korang shopping untuk hidup lebih bahagia.. 😆

aku dah racun korang ni siap letak link lagi tu.. apa lagi jom la sama sama teracun! 😝

bye!
xoxo

onde onde dua versi

assalamualaikum

sedar sedar je esok dah masuk bulan ogos.. berlalu macam tu jela tahun 2021 penuh cabaran dan dugaan ni.. hehek.. semoga tahun 2022 memberi sinar baru buat kita semua.. eh tiberrr macam ucapan nak masuk tahun baru.. padahal masuk bulan baru je kot esok.. 😅

aku mudah terpengaruh dengan resepi kat tiktok.. baru baru ni viral resepi onde onde guna wanda coffee.. macam menarik je kan aku pon try jugak buat.. intinya letak coklat cadbury.. hipstur sangat kan onde onde pon! tapi rasa sedap.. cumanya manis coklat tu aku tak tahan.. manis sangat semanis wajah aku kalau senyum.. kehkehkeh

ni rupa onde onde wanda coffee tu aku beri nama onde onde mocha.. sukati jeeee.. haha.. onde onde ni disaluti nestum.. so yummy!

memandangkan tepung pulut ada lebih, makanya aku pon buat la onde onde original.. yang inti gula melaka tu.. datang la pelbagai versi onde onde pon yang original ni jugak paling sedap.. paling power.. paling mabeles! 😁

disaluti kelapa yang enak! bila makan teringat kat arwah abah.. arwah abah aku memang suka kuih ni.. wajib beli untuk buka puasa.. 😄

tu jela kisah onde onde aku.. dua tiga hari ni takde idea sangat nak update blog.. rutin harian pon sama je.. bangun-makan-makan-makan-layan anak-makan-main dengan anak-skipping-makan-tidur.. banyak makan betol la sekarang.. effect vaksin ke hape ni? tiberr nak salahkan vaksin.. 😂

bye!
xoxo