first time masuk mr.dakgalbi

assalamualaikum

agak jakuness sikit la aku dan akma bila masuk mr.dakgalbi.. dua dua tak reti nak order nasib baik pekerja sana membantu jugak.. nak gelak pon ada dah tua tua baru nak merasa makanan korea.. 😂 si akma ni kebetulan dia ada kursus dekat marang, alang alang tu ajak aku melepak kat ktcc mall.. aku on je lepas dah settle exam amali terus pecut ke sana..

orang tak ramai sangat jadi takde la tunggu lama nak dapatkan meja.. 😊

lupa nama menu yang kitorang order hari tu.. dah nama menu pon nama korea tak reti nak sebut.. dah la tak reti nak order, nak sebut lagi la tak pandai.. kitorang order ikot yang pekerja tu suggest je.. katanya itu la menu paling orang mintak.. so kami pon okay je.. bila dah tau macam mana gayanya bila masuk mr.dakgalbi lepas ni boleh repeat lagi.. hehe

wajib la wefie dengan makanan.. 😅

sementara tunggu makanan masak tu kitorang borak sambil bergosip.. sepatutnya yana join sekali tapi last minit dia ada hal, berdua jela dengan akma.. hari ni kononnya nak lepak lagi bertiga tapi cancel plan sebab aku ada gotong royong kat sekolah, yana pulak ada kelas.. takpe la lain kali boleh lepak lagi dengan girlfriends.. 😁

acah acah pandai makan dengan chopstick.. 😅

makanan yang kitorang order tu ada nasi, ramen lepas tu ada octopus.. rasanya okay okay saja la boleh diterima oleh tekak melayu aku ni.. tapi hairan jugak sebab tak pedas biasanya orang korea suka pedas.. ke menu yang kitorang amek ni memang tak pedas? entahla.. 😂

dengan portion banyak tu dua orang makan memang tak habis nasib baik boleh tapau.. tapi bila dah sejuk dah tak sedap nak makan.. aku pon malas nak panaskan balik.. 😅

thank you akma belanja i makan makanan korea.. semoga murah rezeki u..
ala dia ni pon acah acah pandai pegang chopstick.. 😆

lepas ni boleh datang mr.dakgalbi lagi kot boleh try menu yang lain pulak.. boleh datang bawak family, bawak geng ramai ramai.. mesti lagi meriah.. portion sebesar alam pon boleh habis.. 😄 suka masuk sini sebab pekerjanya layan je kitorang yang jakuness ni.. sambil masak sambil borak dengan kitorang.. kitorang siap tanya macam mana nak makan benda alah ni maklumla dah tua tua baru nak berkpop.. kahkahkah..

bye!
xoxo

7 comments:

  1. Pernah makan. Tapi tekak tak boleh nak menerima 😂. Sungguhlah tekak Syu tekak Melayu.

    ReplyDelete
  2. akak lagi la tak pernah masuk kedai korea dik oi... kalau tengok rupa makanan tu merah menyala ingatkan pedas... tak pedas rupanya ya

    ReplyDelete
  3. x pernah try lagi....banyak nampak portion nya

    ReplyDelete
  4. tak pernah lagi makan dekat mr.dakgalbi ni..haha

    ReplyDelete
  5. Wow, tak pernah tryy..adik Nona try haritu..dia cakap sedap..ishh..teringin la plakk

    ReplyDelete
  6. teringin nak cuba tp setakat ni belum ada rezeki nak sampai. dan kalau sampai pun tak tahu la boleh telan ke tidak. saya tekak melayu pun memilih inikan pula makanan luar hahaha

    ReplyDelete
  7. Rasanya biasa2 saja.. baik masuk seoul garden. Dh la staff biadap rasanya memang tak masuk dh

    ReplyDelete

terima kasih kerana sudi tinggalkan komen!