sale 6.6 - apa aku beli ni?

assalamualaikum

siapa je yang tak terjebak dengan sale 6.6 ni jiwa dia memang kebal.. memang tabik kat dia.. hehe.. aku ni jiwa rapuh mana senang duduk kalau tengok sale sana sini.. nak nak lagi sekarang ni duduk rumah ke nak keluar tak boleh.. bosan je belek shopee.. 😅

apa yang best pasal sale 6.6 kat shopee? haa tentula free shipping.. bukan senang nak dapat tau korang beli barang dengan RM0.10 pon dapat free shipping.. berbaloi ke tidak? bagi aku yang berjiwa rapuh ni akan cakap berbaloi jela.. haha.. so jom tengok aku shopping apa..

aku dah takde masa nak baca novel tapi terbeli jugak novel ni sebab dah baca mikayla 1.. kena la tau endingnya macam mana.. tak tenang hidup kalau baca novel cerita tergantung ni.. kukuh tak alasan tu? 😜

aku beli plastik yang vacum ni jugak.. entah hape ke nama beliau ni.. 😅
aku beli lima ketul jadi cukup untuk simpan segala mak nenek toto yang ada.. jimat space rasa lapang je tak nampak toto berketul ketul depan mata.. 😁
aku beli sekali dengan pam dia.. tapi pam tu tak berguna langsung.. last sekali guna vacum je untuk sedut udara dalam plastik tu.. rugi duit bayar pam.. 😒

seterusnya aku beli make up brush ni.. tak tau la bila nak bermekap tapi takpe sementara ada sale kita beli dulu menyesal kemudian.. kehkehkeh..
memang aku perlukan make up brush untuk mata ni sebab aku pergi kerja memang pakai mekap.. takde la terer sangat bermekap tapi boleh la sedap mata sendiri memandang..
aku sendiri tak yakin keluar rumah tanpa mekap rupa pon macam mak lampir.. haha..

last sekali beli si sotong talam dua muka ni.. haha..
beli untuk anak dara sorang tu.. dah maknya terliur beli jela.. eee geram betol aku tengok comel sangat kot sotong ni.. dah la gebu! 😄

untuk sale 7.7 nanti tengok dulu la aku terpedaya ke tidak.. kalau terbeli tanpa sengaja nanti aku update haul lagi okay! eh tak letak link shopee pulak kat entry ni.. pemalas betol.. haha.. korang boleh search semua barang ni kat shopee okay.. banyak kedai ada harga pon lebih kurang je.. pastikan tebus baucer free shipping dulu sebelum checkout..

bye!
xoxo

5 comments:

ShirVen said...

mmg best kan free shipping. kekangan saya jarang beli kat shopee juga sebab shipping sebab mostly if antar ke sarawak mmg mahal. beli brg rm5 shipping rm12, cam tak berbaloi kan. sebab tu tak terpengaruh dgn sale tiap bln. kdg2 free shipping seluruh malaysia kecuali sabah sarawak 🤣🤣

Shida Radzuan said...

ezy..ape nama..vacum plastik simpan toto tu..mcm menariklah..

ecadwinkyasha said...

tak terbeli apa2 time 6.6, tp awal bulan terbeli puzzle 100pcs sampai skrg tak sampai lagiikkkk. sedih toll~

Azhafizah MN said...

So far jiwa saya kebal lagi. Hehe tak shopping apa bila sale. Beli bila ada keperluan je buat masa ni. Comel sotong tu. siapa je tak tergoda. Bolehlah guna alasan untuk Sofia. Hihi

Han Hanni said...

dah tahu cik ezy beli byk item utk 7hb 7. sbb dlm dlm IG. i pun membeli sakan 7.7 sale.. vacuum bag pun beli.sbb toto byk.xtmpt nk simpan