sofia pergi kenduri!

assalamualaikum

punya la lama tak makan nasi minyak orang kawen dia punya teringin kalah orang mengidam.. bagaikan terasa kesedapan nasi minyak ayam masak merah tu.. walaupon kat warung tepi jalan ada je jual pagi pagi tapi perasaan makan nasi minyak orang kawen ni lain.. tak sama dengan nasi minyak biasa.. 😅

jumaat baru ni papa sofia ada cakap nak ke kenduri kawan tempat kerja dia.. aku pon laju jela nak mengekor dah memang nak sangat makan nasi minyak orang kawen, ni la masanya.. hihik.. elok lepas sembahyang jumaat terus siap siap lepas tu gerak ke tempat kenduri.. best jugak la kenduri di musim virus covid jahat ni sebabnya tak ramai orang nak makan pon selesa.. anak anak pon tak buat perangai..

mommy tak masuk frame kali ni sebab tukang amek gambar.. takpe mommy is pasrah.. 😅
pengantin perempuan tu kawan tempat kerja papa sofia.. yang baju hitam tu pon kawan dia jugak..
sebab tu la aku malu nak bergambar.. #tiberrrr

happy la budak ni dapat doorgift..
dalam tu ada banyak makanan.. ada pengetip kuku dan jugak keychain..
mommy pon tumpang happy! 😁

dah kenyang, dah dapat doorgift haa jom la balik! tak boleh lama lama musim musim virus ni.. huhu
comel pulak tengok sofia jalan terkedek kedek dengan skirt labuhnya.. siap bertudung bagai.. 😄

lepas balik dari kenduri, pecut ke giant kejap nak cari barang dapur.. ataupon lebih spesifik cari barang barang untuk bekal mommy.. dah kembali rajin bawak bekal ke tempat kerja sekarang.. ihiks.. nanti kalau rajin aku update pasal bekal okay..

bye!
xoxo

10 comments:

  1. Betullah, memang lain rasanya nasi kenduri ni. Nak kata pasal makan free tak jugak, sebab biasanya ada salam kokot kan, hihihi.

    ReplyDelete
  2. Tak sama yg beli dgn yang dijamu di majlis kenduri...
    Aah comel betul skirt sofia tu, acik berkenan :D

    ReplyDelete
  3. omel nya dia dengan tudung dan skirt denim tu

    ReplyDelete
  4. Alolo suka dia dapat macam macam ye. Anak Cici pulak suka bunga telur. Tak faham betul sampai berebut dibuatnya hehehe

    ReplyDelete
  5. Comel sopia pakai tudung.
    Dah anak dara doh pia ni..
    Alahai. Lama xde kenduri. Rindu nk mkn ns kenduri

    ReplyDelete
  6. rindu kan nasi minyak org kawin? sgt rindu!
    aida ni kebetulan anak buah kawin. 4 mlm la majlisnya both sides.
    happy. kenduri kendara dgn sop ketat. alhamdulillah...

    comel la hai anak dara kecik tu dgn gudis bag nya.
    happy la ye :)

    ReplyDelete
  7. sama le kita, now da kerap bwk bekal.
    kul 5 pagi bersilat kat dapur demi sesuap nasi :) ha ha ha ha...

    ReplyDelete
  8. Betul betul. Tak sama nasi orang jual dengan nasi minyak di kenduri. Halah halah comelnya Sofia bertudung pakai skirt tu haa..comel pakai mask fit dengan muka. behave dia pergi kenduri. Ala mommy dah biasa posing kan. Kalau chance lah Sofia pulak :)

    ReplyDelete
  9. saya pun suka ayam kmasak merah kenduri. alahai comelnya Sofea

    ReplyDelete

terima kasih kerana sudi tinggalkan komen!