gubah daun daun

assalamualaikum

sunyi sekolah hari ni sebab budak budak dah start cuti sempena deepavali.. aku kembali tak busy untuk sehari dua, sementara tak busy gubah daun daun kejap untuk hias atas almari dalam makmal.. orang lain gubah bunga, aku hanya mampu gubah daun je ye.. maklumla orangnya tak kreatif tapi acah acah pandai pulak.. 😅

hasil gubahan yang tak seberapa.. lantak la kau kat situ asalkan aku happy.. tiberr..

daun daun dan pasu macam biasa la aku beli kat kedai eco je.. ihiks.. kenapa tak beli bunga? haa yang kenal aku memang tau la aku kurang suka bunga bungaan ni.. bunga memang cantik, bunga tak salah tapi entah la aku kalau bab deco memang kurang sikit dengan bunga.. hehe..

dari jauh nampak okay sangat..

kalau dekat macam hurmm.. takpe la.. haha

yang ni kalau dari jauh okay jerrrr..

kalau dekat okay sikit dari yang tadi kan.. 😆

untuk dua buah makmal ada tiga almari.. aku gubah tiga pasu dengan design daun yang berlainan.. nampak berbeza sikit.. bagi aku okay jela asalkan tak kosong sangat atas almari tu.. orang tengok pon macam berseri sikit kan.. tak perlu beriya sangat pon sekadar termampu sudah.. kalau letak banyak banyak pasu macam tak sesuai, dah tak rupa makmal tapi jadi macam taman pulak.. 😅

masa cuti sekolah macam ni jela sempat nak mendeco makmal.. aku buat sikit sikit, ada duit lebih baru beli barang.. kadang kadang ada jugak cikgu bagi duit.. alhamdulillah rezeki.. sama sama berkongsi demi keselesaan pelajar pelajar nak belajar dalam makmal.. aku happy dengan apa yang aku buat.. kalau happy, baru seronok bekerja kan? 😊

happy deepavali!

bye!
xoxo

22 comments:

  1. tu daun betul ke? takpe la guba daun pun.. cantik kejadiannya.. hehe

    ReplyDelete
  2. biarlah sikit dan kecik janji ada penyeri

    ReplyDelete
  3. Orait dah tu, memang trend pun skrg ni orang suka interior deco dgn dedaun lagi dari bunga 😬👍🏻

    ReplyDelete
  4. Cantik dah tu.
    Akk baca tajuk tadi ingatkan ezy buat gubahan daun-daun kering mcm kraftangan tu hehe

    ReplyDelete
  5. saya pikirkan bunga betul haha nak tiga kali check rupanya bunga palsu . cantikk betull bunga tu wahh

    ReplyDelete
  6. Hiasan ada, taklah boring sangat..Kan..hehe

    ReplyDelete
  7. Kita geng dedaun gitu. Bertambah seri ada kehijauan daun walaupun daun tipu tipu :)

    ReplyDelete
  8. Cantik gubahannya.. letak dlm kawasan mcm ni bg oksigen kat kita

    ReplyDelete
  9. not bad tu.. ok dah... sejuk mata memandang kalau ada pokok hiasan macam ni

    ReplyDelete
  10. Bunga atas meja tu cantik lah

    ReplyDelete
  11. Daun pun ok apa. Sejuk mata memandang hijau

    ReplyDelete
  12. cantik dan kemas.

    ia menjadi terapi kepada minda

    ReplyDelete
  13. Cantek hasil gubahan. Yg penting jimat kos sbb buat sendiri

    ReplyDelete
  14. kita pun suka deco pokok mcm nie kalau dlm opis..

    ReplyDelete
  15. Daun pun daunlah asalkan cantik.

    ReplyDelete
  16. hari kita pun jd fresh kalau ada pokok kan.. sejuk je mata mmandang..

    ReplyDelete
  17. pandai gubah, nice.
    daun ni menampakkan ruang tu segar.
    selit kan bunga utk memaniskan keadaan :)
    both gubahan are cantik di mata aida.

    ReplyDelete
  18. sekali tengok macam pokok hidup. Kreatif betul gubah jadi cantik macam tu..

    ReplyDelete

terima kasih kerana sudi tinggalkan komen!