kuih bulan kedai eco

assalamualaikum

bila sebut kuih bulan teringat masa mengandungkan si sofia.. punya la teringin nak makan kuih bulan, sangup order online masa tu tapi mintak tolong anak saudara aku orderkan.. walaupon harganya agak mahal tapi takpe demi anak dalam perot aku sanggup.. haha.. yelakan demi anak padahal tekak sendiri nak merasa.. 😆

bila kedai eco ada jual kuih bulan laju laju ajak suami ke kedai eco kejap.. pusing punya pusing satu kedai eco tu akhirnya jumpa jugak kuih bulan idaman hati.. ada tiga jenis iaitu pandan, kacang merah dan teratai.. tapi aku dapat beli dua jenis je yang teratai tu dah habis stock pulak.. nanti ada rezeki dapat la merasa yang teratai punya tu kot.. 😄

ni rupa kuih bulan kedai eco.. besar jugak RM2.10 seketul.. yang depan tu kacang merah.. yang belakang tu pandan..

puas hati jugak layan kuih bulan kedai eco ni.. dah la besar lepas tu sedap dan tak manis sangat.. aku suka pandan tapi kacang merah tu sedap jugak.. hehe.. aku rasa kedai eco jual kuih bulan ni kejap je kot lepas ni dah takde.. so korang cepat cepat terjah kedai eco sebelum terlambat.. ekeke.. #donehasut

sekian review ikhlas dari aku..

bye!
xoxo

16 comments:

Anum said...

wow baru tau ada jual

Sis Lin said...

Ooo kedai ECO ada kuih bulan ke? Baru tau ni, nampak sangat lama tak ke ECO kann... Sis suka, tapi tu lee tengah sakit ni nak makan apanya huwaaaaa

Farrah MF said...

Wah, baru tahu Eco ada kuih bulan! Bestnya!

norhidana said...

adik-adik akak suka makan kuih bulan ni, diaorang selalu lah oder yang macam2 perisa... tpi akak sorng je tak minat, kadang adik akak bagi jugak tapi akak makan sikit je, heheheh

kadang diaorang dok kutuk jugak, kata akak anak angkat sebab selera lain dengan adik beradik lain... hahaha jahat betul tau

Amie said...

Memang besar saiz kuih bulan tu. Murah pula. Puas makan.

Sha Mohamed said...

Ada eh.. Ala.. rugi tak singgah semalam.. Nak kena gi terjah juga nie..

Syaz Rahim said...

fuh cantik gambar! nampak mewah dan mahal terus kuih bulan tu

dear anies said...

sebiji tu rm2.10 or sepotong (1/4) tu yg harga Rm2.10?

Shida Radzuan said...

Alamak shida xmkn lah kuih bulan xleh telan pulak rasa dia ezy huhuu..

Han Hanni said...

sini takde kedai eco. kalau beli kat tesco, econsave mesti harga dekat rm4

Azhafizah MN said...

kuih bulan di sana sini. Teringin nak makan dan cuba rasa. Tak pernah makan lagi. huhu..Harga okaylah untuk saiz tu. Nak cuba why not kan

Kerja Sendiri said...

Tak pernah lagi rasa kuih bulan.

Curheart.Bedelia said...

lamanya tak makan kuih bulan! first time makan masa zaman foundation, mula2 mcm tak suka sgt sebab agak berat. Tapi lama2 tu mcm sedap pulak.

Kerja Sendiri said...

Nak cuba kuih bulan mana satu dulu ye?

Siti Yang Menaip said...

pernah nampak tapi tak pernah cuba beli..
kadang2 tingin nak cuba bila terbit selera tu..
penah beli di Baker's Cottage pun sedap..

Tqa London said...

Saya dgn kakak memang hantu kedai Eco tapi tak tau pulak pasal kek bulan ni. Rugi tak cuba.