koleksi lipmatte seorang ezy

assalamualaikum

sejuk pagi ni hujan renyai renyai membasahi bumi terengganu.. cerita pasal majlis akhir tahun nanti aku update lain sebab gambar belum transfer ke laptop lagi.. jadi takde la cerita panas dari oven.. tunggu suam suam sikit baru update.. 😁

hari ni nak cerita pasal lipmatte.. perempuan dengan barang make up ibarat kawan baik.. dan aku pulak sejenis manusia yang suka kumpul lipmatte.. pantang nampak nak beli tapi bukan jenis yang pakai lipmatte tukar tukar setiap hari.. haha.. aku kalau suka dengan yang tu, sampai sudah duk pakai yang tu je.. yang lain lain buat pekasam.. 😂

setakat hari ni, ini jela koleksi lipmatte yang aku ada.. hajatnya nak tambah lagi.. kikiki

lipmatte silkygirl matte junkie paling mendapat tempat di hati aku.. paling best pakai memang terasa ringan kat bibir.. hari hari duk pakai yang tu je.. lipmatte sobella pon best jugak.. sebab kecik, aku letak dalam handbag je lepas makan boleh touch up.. pon rasa ringan kat bibir.. yang lain lain aku jarang sangat pakai buat hiasan je.. 😄😅

lepas ni cadangnya nak beli lipmatte sobella lagi maklumla yang jual pon geng pembantu makmal aku jugak.. tak payah pos bagai cakap je nak terus dapat.. tunggu hulur duit je.. haha.. oh lupa pulak nak bagitau, lipmatte ehrara tu aku dapat free hari tu foundernya ada buat contest kat facebook aku terjoin dan terus termenang.. dapat la lipmatte free seketul.. alhamdulillah rezeki.. 😊

bye!
xoxo

15 comments:

Nina Mads said...

suka kumpul jugak lepas tu dh kena bising dgn tuning terus xbeli. hehehe

mummy_ayu said...

wah..byk tu. nice!!!

Anum said...

syoknya banyak tu

norhidana said...

wahh banyaknya... comei2 colornya

Orchid Puteh said...

Kalau saya beli gincu ke lipmate ke.. penyudahnya expired macam tu je.. sejak bibir jadi teruk allergic terus takut nak pakai apa-apa kat bibir dah. Dulu ok je.. tiba-tiba 2 tahun lepas jadi allergic..

Suhana Abidin said...

sama la kita , gincu saje dah belambak . Saya setiap handbag wajib ada lipstick . Hehehehe . . Matte Junkie tu best ! Sobella yg first edition je saya pernah try , dah masuk 2nd , 3rd edition saya dah tak minat .

Han said...

banyaknya awk punya lipmatte.. gigih betul membeli..
buat koleksi di meja solek baru meriah...

AtieYusof said...

Banyak koleksi sis.. cantik2 colour. Berbaloi beli byk klu rajin digunakan.. mcm akak ni tak boleh sllu beli byk, tapi pkai asyik yg sama ja.. hehe

Mrs. A said...

Wah! banyaknya lip matte seorang ezy.
Mrs. A pun sama kalau suka satu tu gunalah yang satu tu sampai habis lipstiklah selalunya.

Umi Nazrah said...

kak dah tak larat nak beli sebab anak2 asyik tonyoh sampai habis sekali guna ja. hahahahaha

SalbiahM said...

samalah.tapi saya suka beli lipstick. pakainya jarang-jarang.Haha

Azhafizah MN said...

Banyak koleksi Ezy. Fiza lama tak shopping barang makeup ni.

mama tisya said...

byk koleksi tu..akak suka juga pki lipmatte tp slalunya pakai smp abis br beli br

dear anies said...

banyaknyaaaa kalau x nk lg beri kat sy tau hahaha #gurau

sHaRiNa said...

Wah byk lah koleksi lipmatte ezy..ctk2 smua color..