OOTD mur mur #1

assalamualaikum

disebabkan aku selalu belanja korang OOTD murah murah je kat blog ni jadi aku kena wujudkan satu segmen yang diberi nama OOTD mur mur.. gempak tak? kehkehkeh.. ok la untuk episod pertama ni aku nak belanja korang OOTD yang memang murah je sempena khamis is batik's day.. haa gittewww..

tudung kekaboo mirabelle RM25
blouse jenama salbiha RM39
kain batik free pengetua hadiahkan masa raya puasa itu hari

kain batik tu umi aku tolong jahitkan.. 😅 aku pernah pakai masa sambut aidilfitri kat sekolah itu hari, boleh jenguk entry ni.. untung jugak la sebab boleh matchkan dengan baju lain dah la dapat free.. 😂 jimatkan? 😎

nak bergaya ala ala model tak pandai, macam ni pon boleh kan?

kalau korang dapat gift kain batik lepas tu korang pulak sejenis yang memang tak pakai kain batik walaupon duk rumah macam aku ni, haaa kekdahnya boleh la jahit kain batik tu jadikan kain dan boleh pakai dengan blouse.. ala beli je blouse murah murah kat shopee berlambak.. 😁 boleh je bergaya macam beli baju mahal, jimat poket sendiri jimat jugak poket suami.. suami pon sayang sebab tak banyak duit dia habis.. 😂

bye!
xoxo

12 comments:

  1. cantek la. nampak mcm beli sepasang baju dan kain tu.
    bagus jgk ni. boleh mix and match.
    baju raya hari tu aku pun mix and match dgn kain batek.
    kebaya, kedah & kurung pahang aku matchkan dgn kain batek. jimat belanja

    ReplyDelete
  2. Tak perlu mahal- mahal kan...janji pandai mix and match

    ReplyDelete
  3. Fiza pun suka buat katik batik jahit macam ni boleh match kan dengan blouse lain.

    ReplyDelete
  4. sekarang mix and match pun dah nampak sepasang baju dah .
    Tak perlu pakai yang mahal-mahal , asal selesa dan mengikut kemampuan kita sudahlah . Saya pun macam nie jugak .

    ReplyDelete
  5. cantik, tapi tak kira mur mur lagi nih... akak pakai tudung rm10 je dik oi... tudung kekaboo tu rm25 mahal gak tu hehehehhe

    ReplyDelete
  6. x pandai pakai kain batik hahaha

    ReplyDelete
  7. memang suka konsep mix n match. teringin nak buat seluar batik, tapi tulah rasa macam pakai seluar tidur. Tengok orang pakai elok lah pulak

    ReplyDelete
  8. mix & match..mahal ke murah janji selesa di pakai

    ReplyDelete
  9. uihh murahnyaa, betula klu kreatif tu x perlu duit byk

    ReplyDelete
  10. cantikk..pandai mix match kan..kat rumah ada gak kain batik tapi malas nk g anta jahit..nk jahit sendiri tak reti pulak.hehe

    ReplyDelete
  11. Haha, alahai comelnya ... Pink2 lagi.

    ReplyDelete
  12. amboiiii ni kalah ootd pagi raya ;-)

    ReplyDelete

terima kasih kerana sudi tinggalkan komen!