OOTD mur mur #5

assalamualaikum

minggu lepas aku ada beli dua pasang baju kat satu kedai ni namanya kedai salbiha.. tak pasti ada ke tak kat negeri lain tapi kalau kat terengganu ni kedai salbiha banyak.. aku suka beli kat kedai ni sebab baju baju nya cantik dan harga mampu milik.. biasa la sis, i suka baju mur mur.. selesa bagi i cukup la.. haha.. aku beli satu baju kurung moden dan satu baju kebaya.. harganya RM39 jerrrrr sepasang.. murah kan? jadi pembeli kena bijak.. 😁

ni baju kurung moden.. simple je pakai dengan tudung hadiah birthday kawan i bagi.. 😄

ni baju kebaya simple je jugak pakai dengan tudung aidijuma beli kat shopee tak ingat dah berapa ringgit.. 😅

material tak la berkualiti sangat tapi bagi aku ok je kalau setakat pakai nak pergi kerja.. dari jauh nampak je macam baju mahal, takde nya orang datang nak menilik baju kita pakai ni murah ke mahal.. 😆

aku ni dah banyak bertukar size sejak diet ni.. dulu pakai size 46 kot tu pon kadang kadang tak muat.. sedih teringat zaman kegemukan aku dulu.. 😔 sekarang dah pakai size 42 tapi macam longgar je lagi.. takut nak try size 40 risau tak muat.. masih fobia dengan zaman size 46 dulu.. 😅 tu pasal la aku selalu beli baju baru murah murah sebab baju lama boleh pakai lagi tapi dah longgar habis.. menggelebeh sana sini.. tak vogue la uolssss.. 😂

bye!
xoxo

15 comments:

Anum said...

cantik

dear anies said...

assalamualaikum... selamat tahun baru 2020... maaf laa baru sempat nak datang jenguk ke blog ni... insya allah sy akan kembali fokus sm mcm sebelum ni.... harap2 tak serik utk terjah blog sy nanti ya...

norhidana said...

cantik, mahal ke murah terpulang pada kita... janji selesa, menutup aurat dan tak menjolok mata udah

Cik Nor said...

mur2 pun cantik..:)

Fieza Sani said...

kita sama sis..k.fiezz pun suka shopping baju kurung/kebaya mur mur macam ni. kat KL ada 1 kedai area Jln.TAR, jual baju2 kurung/kebaya/blouse mur mur je..

ray said...

it still looks great !

Kerja Sendiri said...

Nampak anggun.

Han Hanni said...

mur ke mah ke tak kesah.. janji selesa dan elok dipandang.. saya jeles, sis nampak very the gojes..

Sha Mohamed said...

yang penting selesakan sis..

Umi Nazrah said...

waalaikumussalam. cantik sangat baju nya ^_^

mamapp said...

Mur mur to cantikk

ShirVen said...

mur2 tak kisah lah sis, asal cantik, kemas dan selesa dipakai 😁

anamizu said...

alaa mur mur pon cantik ha. kurusnye ezy!!! adeh ana ni tiap tahun azam nak kurus tapi aduhlah #SayaTaKuad T____T

SalbiahM said...

Mur2 pun orang bukan tau. Asalkan confident terus nampak vogue

Nina Mads said...

boleh jd queen OOTD. hahaha